• 38 alumnes completen aquesta etapa formativa que combina de manera multidisciplinària els ensenyaments de Música, Dansa i Arts Plàstiques

 

24.05.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha celebrat la graduació d'una nova promoció de l'activitat Jardí Artístic. En aquesta ocasió, 38 alumnes han rebut l'orla i el diploma acreditatiu per haver completat aquesta etapa formativa, en la qual l'alumnat rep ensenyaments artístics que combinen la Música, la Dansa i les Arts Plàstiques de manera multidisciplinària.

 

Així doncs, durant el transcurs de l'acte, cada alumne va rebre el seu reconeixement per part del professorat i l'equip directiu. L'alumne Nico Aleixandre va ser l'encarregat de dedicar unes paraules d'agraïment en nom de tota la promoció. Per part seua, la professora Ana Piquer, com a coordinadora de l'àrea de Jardí Artístic, també va fer el propi. Durant el transcurs de l'acte, va haver-hi una xicoteta mostra dels ensenyaments del centre artístic. En l'àrea de Música van intervindre els alumnes de violí Hugo Arnau, Axel Rossi, Ander Pachón i el seu professor Víctor Yusá; en l'àrea de Dansa, va ser el torn de Carmen Broch i Balma Felis; mentre que en l'àrea d'Arts Plàstiques, l'alumnat ceràmica Lola Figuerola va realitzar una creació en directe. Per a tancar l'acte, es va oferir un berenar.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, aplaudeix els resultats d'aquest projecte: “La forma en la qual es treballa en el Centre Municipal de les Arts i s'aconsegueix unificar aquestes 3 disciplines artístiques és la clau de l'èxit perquè l'alumnat adquirisca un coneixement que va més enllà d'una disciplina i que ofereix una visió 360”. Per part seua, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, no va voler perdre l'oportunitat d'agrair a les famílies “el fet de triar-nos com a centre per a l'educació artística dels seus fills”, així com també va agrair a l'equip docent “el seu treball per a aconseguir connectar els 3 vessants artístiques i aconseguir mostrar-lo en el resultat final”.

 

Cal esmentar que aquest projecte pioner se centra en acostar l'art des d'edats primerenques. A partir d'1 any i fins als 7, el Centre Municipal de les Arts compta amb classes de música, dansa i arts plàstiques, englobades en una mateixa activitat transversal. De manera rotatòria, l'alumnat té classe de les tres disciplines per a descobrir en primera persona tots els beneficis de cada art. Gràcies al treball que es realitza, l'alumnat desenvolupa capacitats cognitives, motores, físiques i emocionals amb l'art com a fil conductor. Jardí Artístic compta una primera etapa, d'1 a 3 anys, en la qual els alumnes acudeixen a les classes amb les seues famílies, i una segona etapa partir dels 4 anys, en les quals les classes ja estan dirigides únicament per a l'alumne.