• Durant la presentació, han sigut protagonistes les propostes gastronòmiques de la província amb la finalitat d'analitzar la qualitat agroalimentària i paisatgística destacant el valor del producte local

Burriana (19.06.24). Durant aquest matí, Burriana ha acollit la Jornada de la Cultura del Turisme del Gust, un esdeveniment organitzat per la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I juntament amb la Diputació de Castelló per a posar en valor el producte i la gastronomia de la regió. Durant la presentació, s'han explicat les propostes gastronòmiques de la província amb la finalitat d'analitzar la qualitat agroalimentària i paisatgística de la província de Castelló, així com destacar el valor del producte local, o de quilòmetre zero, com un element diferenciador que atrau turisme i beneficia a l'economia local

 

Per part seua, l'alcalde ha agraït “triar la capital de la Plana Baixa com a amfitriona d'aquesta important trobada”, al mateix temps que ha explicat que “Espanya és líder mundial en gastronomia construïda amb el pas dels anys i basada en els pilars d'avantguarda, innovació i sostenibilitat”. D'aquesta manera, la trobada ha servit també per a explorar com la gastronomia pot ser utilitzada estratègicament per a impulsar el turisme i la seua desestacionalització. Respecte a aquesta relació, Monferrer ha destacat que “la fèrria connexió entre la gastronomia i la cultura propícia que hi haja pobles, ciutats i països sencers que són coneguts al voltant del planeta gràcies a la seua proposada culinària”.

 

Per això, ha recordat “les jornades gastronòmiques de productes de la nostra llotja que es realitzen a Burriana, com a fet diferencial de qualitat”, qui ha apuntat que “la gastronomia representa, al costat del paisatge, l'allotjament i el clima, un dels pilars fonamentals que conformen el producte turístic, sent sens dubte una de les experiències més valorades a l'hora de triar un destí”.

 

Així mateix, Monferrer ha apostat per “la gastronomia al costat de la cultura, com a millor manera de fomentar l'economia local i la seua sostenibilitat”. I al mateix temps “potenciar una font d'ingressos econòmics important que afavoreix el consum de productes els locals i restaurants de la zona”. Finalment, el primer edil ha analitzat que “la nostra ciutat és cada vegada més conscient de la seua necessitat de transformació turística i les seues àmplies possibilitats , però també del treball i llarg camí que ens queda per recórrer”. 

 

L'esdeveniment ha comptat amb la presència de l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, el Vicepresident de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, President executiu de la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I, Javier Quesada, la directora Territorial de Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de Castelló, María Luisa Albiol, així com regidors i autoritats.