Aquest proper diumenge dia 10 de desembre a les 19 h, el CMC La Mercé acollirà un concert únic a càrrec del músic valencià Llorenç Barber al costat de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, confeccionat per a l'ocasió i adaptat a la instal·lació del claustre de La Mercè.

La Regidoria de Cultura ha programat un concert extraordinari, tant per la ubicació com per la importància del músic que dirigirà i interpretarà la proposta musical. El músic valencià Llorenç Barber oferirà un particular concert, en el qual col·laborarà l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, i que en paraules del mateix autor, «assenyalar el lloc i fer-ho cerimoniosament amb cants, músiques, rialles i abraçades és tot un cúmul de signes que ens desperten, i clamen quant diem. I això vol ser la proposta per al concert del Centre Municipal de Cultura La Mercé».

Barber ha preparat al costat de la directora de l'agrupació musical, Norma Comes, un concert molt particular en el qual els músics borrianencs interpretaran algunes obres des de diferents punts del claustre de la Mercè, mentre Barber realitzarà el toc de campanes i sons des d'un altre punt . Un concert per viure en primera persona, i que no deixarà ningú indiferent, ha assegurat el regidor de Cultura, Vicent Granel, qui anima els veïns i veïnes a arrimar-se el diumenge fins al centre cultural.

El concert servirà de conclusió per al cicle "Capsa de músiques: tardor musical" i l'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament.

 

Llorenç Barber va ser el gran introductor del minimalisme musical a l'Estat Espanyol, i des de finals dels anys 60 del segle XX va ser dels primers músics espanyols que va entrar en contacte amb els grans músics, pioners i investigadors musicals més avançats d'Europa en els Cursos Internacionals d'Estiu de la Nova Música a la ciutat alemanya de Darmstadt on es reuneixen Ligeti, Berio, Kagel o Stockhausen. En constant experimentació, l'obra de Barber passa en els anys 80 per la poesia fonètica amb el Flatus Vocis Trio, la música electroacústica o la poesia iconoclasta del seu Taller de Música Mundana d'influències posteriors al moviment Fluxus, que pot explicar molt bé les seves creacions interdisciplinaris, heterogènies, fora dels canals oficials de l'art i en les que utilitza diferents mitjans i materials per a la creació d'art. Les obres i partitures de Barber a més de creació musical poden considerar com una obra visual, una gran obra d'art on es combinen diverses manifestacions per crear una obra comuna, total. Una gran oportunitat per a veure-lo en directe, i de manera gratuïta.