- El regidor de Cultura ha assegurat que les obres, que han ampliat l'accés principal de l'edifici i han millorat els vestidors, “impliquen que l'edifici siga totalment accessible”
- La reforma fa possible iniciar els tràmits per a demanar a Conselleria que s'impartisquen estudis oficials de dansa i dolçaina
El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana ha finalitzat la segona fase de les obres de millora de l'accessibilitat, la qual cosa li permetrà complir les condicions necessàries per a implantar nous estudis oficials en el conservatori.
L'adaptació, que ha tingut un cost de 23.000 euros, ha ampliat l'amplària de la porta principal de l'edifici i ha fet accessibles els vestidors a les persones amb mobilitat reduïda. A més, s'han aprofitat les obres per a solucionar el problema de filtracions d'aigua de l'última planta, i s’ha recobert amb tela asfàltica la teulada.
Aquesta segona fase de les obres completa la primera, que va comptar amb una inversió de 22.000 euros, en la qual es van adaptar 19 portes de les instal·lacions per a fer-les accessibles a totes les persones, alhora que s’eliminaven desnivells i es corregint marcs, amb la qual cosa les dos fases sumen un total de 46.000 euros invertits en la millora de l'edifici i, d’aquesta manera es compleix amb la normativa establerta per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports.
El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que aquestes obres impliquen que l'edifici “siga totalment accessible”, amb la qual cosa es compleix la normativa vigent i s’aconsegueix que el centre puga iniciar els tràmits per a demanar la implantació de l'assignatura oficial de Dolçaina i del Conservatori Elemental de Dansa, de manera que es podrien oficialitzar els estudis que actualment realitza l'Escola Municipal de Dansa.
En aquest sentit, Granel ha destacat que el CMA Martí de Viciana és “l'únic centre que està preparat per a impulsar el Conservatori Elemental de Dansa, ja que disposem de les millors instal·lacions de la província de Castelló”.
Sobre aquest tema ha afegit que si s'aconsegueix suposarà que el centre tindrà més estudis professionals, amb la qual cosa “podria atendre l'alumnat de les comarques de Castelló”, sobretot per al cas d’“assignatures importants com la Dansa, per a la qual actualment no s'ofereixen estudis oficials a la província”.