Alumnos de la Universitat Politéctnica  colaboran en el yacimiento arqueológico de Sant Gregori

 

  • Alumnat de màster fa treballs de camp en l'enclavament gràcies al conveni entre la UPV i l'Ajuntament de Borriana

 El jaciment romà de Sant Gregori atrau molts professionals del sector i aquesta setmana han sigut estudiants de l'assignatura de ‘Conservació i extracció de materials arqueològics in situ’ del Màster en Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València (UPV) els que s'han acostat fins a Borriana per a conèixer l'enclavament arqueològic.

Es tracta d’11 alumnes de diferents nacionalitats que estan cursant l’esmentat màster, i que gràcies al conveni entre la UPV i l'Ajuntament de Borriana, amb la col·laboració de l'agent urbanitzador de Golf Sant Gregori, han tingut l'oportunitat de perfeccionar els seus coneixements sobre aquestes restes arqueològiques que es troben actualment en procés d'excavació.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que aquests treballs són “la continuïtat d'una col·laboració formativa que es desenvolupa entre el Museu Arqueològic de Borriana i la Universitat Politècnica en el jaciment de Sant Gregori des de fa més d'una dècada”.

Així doncs, entre els treballs de consolidació i neteja realitzats sota la supervisió de la professora Begoña Carrascosa destaquen les intervencions sobre pintura mural, paviments i ceràmica arquitectònica. Els resultats d'aquests, segons ha indicat Granel, “a més de contribuir de forma significativa a la formació de l'alumnat, permeten avançar en la conservació de les restes arqueològiques i en el coneixement de les tècniques pròpies”.

Aquestes pràctiques de camp per a l'alumnat s'han realitzat en coordinació amb l'equip d'arqueologia i conservació que dirigeix els treballs en la vila romana, sota la supervisió de l'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, i la professora Carrascosa.