La cultura de surf clàssica amb activitats preparades per als inscrits i les actuacions dels A-phonics oThe Longboards són solament algun dels atractius per al proper cap de setmana


Els representants del Club Surf Borriana que des de fa ja cinc anys organitzen el Quasimoto Surf's Up Invitational continuen amb els treballs previs a la celebració d'un festival que aquest cap de setmana reunirà al costat de la platja de l'Arenal a centenars de persones amants de la cultura surf clàssica. Durant el matí, han donat, junt a l'edil de Cultura de l'Ajuntament de la ciutat, Vicent Granel, els últims detalls i novetats a poques hores de començar a rebre als primers assistents a aquesta cinquena edició. Segons ha explicat el vicepresident del Club Surf Borriana, Juanma García “ja tenim completament esgotades les 300 inscripcions al festival, i des d'aquest dijous començarem a rebre a les zones habilitades de cámping i párquing de caravanes als primers amants del surf clàssic que cada any realitzen llargs viatges per assistir al Quasimoto”. I és que després de les quatre edicions anteriors, el Quasimoto Surf's Up Invitational s'ha convertit en un dels festivals de referència a nivell internacional, però tal com expliquen els membres del Surf Club de Borriana, “sempre hem volgut que siga un festival atractiu però sense massificacions, per això limitem les inscripcions que donen dret a cámping, activitats a la platja i els menjars i sopars del cap de setmana a 300 persones. Encara així, convidem a totes aquelles persones que durant el cap de setmana vulguen acostar-se fins a la platja de l'Arenal a gaudir de grans actuacions musicals amb referents de la música surf, a visitar la gran exposició que s'instal·larà a la mateixa zona i a submergir-se en l'ambient que cada any intentem crear al voltant del festival”.
L'activitat començarà el mateix dijous amb les primeres projeccions programades que seran el preludi de les sessions de dj's de la nit. A partir de les onze, Surf&Rool, Cinnamon i Capitán Surfocker posaran les primeres notes a un cap de setmana ben intens en l'antic cámping de l'Arenal. Per al divendres a partir de les set de la vesprada, està reservat un altre dels punts forts del festival, amb la inauguració de l'exposició de pintura, fotografia i il·lustració que sota el nom de Classic Stoke reunirà les obres de fins a catorze artistes arribats des de punts com Japó, França, Portugal o la mateixa Borriana. Ja durant el matí tindran lloc les primeres activitats a la mateixa platja, amb la Longers Invitational Exhibition, l'obertura del mercadet o la projecció de documentals i posteriors taules rodones que analitzaran diferents aspectes de la cultura surf clàssica.
Tal com ha destacat el president del Surf Club Borriana, Pepe Vicent, “aquest any estem molt satisfets de poder comptar amb dos dels grups capdavanters a nivell nacional de música surf, com són Los A-phonics i Longoboards, que després de realitzar gires a Califòrnia i diversos punts de Sud-amèrica, estaran la nit del divendres i el dissabte en el festival”.
Des de la regidoria de Cultura, l'edil Vicent Granel ha volgut “convidar als veïns i veïnes de Borriana a visitar en algun moment del cap de setmana les nombroses activitats, concerts, col·loquis o exposicions que el Quasimoto ens ofereix gairebé de forma exclusiva a la nostra ciutat. Des del consistori, ens alegrem que s'haja arribat ja a la cinquena edició del festival i per això col·laborem de forma directa per seguir fent créixer l'oferta cultural i d'oci de Borriana”. Per tots aquells que desitgin més informació i els horaris complets del festival, poden accedir a http://www.quasimotoburrifornia.com on trobaran tots els detalls.