El Teatre Payà de Borriana rendirà un homenatge a la Memòria Històrica amb l'espectacle La Carta (1931-1941), un relat "colpidor" basat en fets reals i que portarà als escenaris "la foscor del franquisme" amb la coproducció de les companyies valencianes Malatesta i l´Últim Toc Teatre.

Arran d'una carta manuscrita autèntica, escrita per un condemnat a mort poques hores abans de ser afusellat, naix aquest relat tendre i real que busca la reflexió sobre un tema que, transcorreguts ja 80 anys, encara no s'ha superat socialment. Amb la Memòria Històrica com a eix transversal, aquesta obra parla de la vida d'una família valenciana des de la proclamació de la Segona República fins a l'any 1941 coincidint amb els primers anys de la dictadura del general Franco. Amb moltes referències a l'actualitat, l'espectador podrà comprovar i recordar com es van viure aquells anys que van començar plens de llum però van acabar en la foscor del franquisme. L'obra es representa en valencià.

Malatesta Teatre és una companyia de teatre que naix en el 2015 a Algemesí amb l'obra  “La Carta (1931-1941)” que va ser representada en el V Festival de Russafa Escènica. Donat el gran acolliment que va tindre, unit a les ganes de seguir mostrant al públic aquest drama tan commovedor basat en fets reals, s'uneixen a la companyia l´Últim Toc Teatre amb la qual coprodueixen aquesta nova proposta.

El preu de l'entrada serà de 5 € platea i de 4 € amfiteatre. Venda anticipada d'entrades en Buraudio (Escorredor, 58) fins al divendres de 9 a 13 h i el dijous de 18 a 20 h., i el mateix dia de la funció una hora abans.