Burriana.- (15-03-24). Amb l'arribada de les falles a Burriana i de la plantà dels monuments, el Centre Municipal de les Arts ha celebrat una nova edició de la iniciativa artística “Planta’t un ball”. Així doncs, l'alumnat de Balls Tradicionals Valencians i l'alumnat de Dolçaina i Tabal han eixit al carrer per a protagonitzar una cercavila i una actuació.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, aplaudix este tipus d'iniciatives que servixen “per a acostar a la ciutadania totes les activitats que fem en el Centre Municipal de les Arts, així com el folklore tradicional de la Comunitat Valenciana”. Per part seua, la directora del centre burrianenc, felicita a tots els participants “per la seua implicació en la conservació i difusió de les tradicions, sent el folklore valencià un dels més rics d'Espanya”.

 

Així doncs, l'esdeveniment ha començat amb una cercavila pels principals carrers del centre més pròxims al CMA en el qual s'han anat interpretant ritmes i danses tradicionals. Este recorregut ha destacat per lo participatiu que ha sigut. Una vegada finalitzat la cercavila, tots els participants s'han concentrat en el Jardí Arqueològic del CMC La Mercè per a oferir una actuació al públic present.

 

Amb tot, sota la direcció dels professors Xavi Ripollés, Raúl Doménech i Antonio Llopis, els participants han interpretat danses i cançons tradicionals del folklore valencià. En este sentit, han interpretat el Bolero Loco, la Jota Alfarp, la Magrana Corpus, l’Arenilla de Burriana, la Dansa de Gandia, el Fandango de la Font de la Figuera, la Xixarra de Biar, la Dansa de Vetlatori de Xàtiva o l’Arenilla de Benafigos.