• L'alumnat de Música i Dansa se suma a estos concerts escolars que se celebren de manera simultània en tota Espanya el pròxim 25 d'abril

23.04.24 (Burriana). Amb l'objectiu de mostrar el treball que es fa a les aules, el Centre Municipal de les Arts de Burriana s'ha sumat al projecte “Musiqueando”, una iniciativa a nivell nacional organitzada per la Confederació d'Associacions ​d'Educació Musical (COAEM) i que se celebrarà de manera simultània en tota Espanya el pròxim 25 d'abril. Així doncs, baix el lema #NosImportaLaMúsica, més de 52.000 estudiants de música de centres de tota la geografia espanyola realitzaran concerts escolars en els quals la Zarzuela serà el denominador comú. En el cas de l'alumnat del Centre Municipal de les Arts, la cita serà a les 19.00h. en el Jardí Arqueològic del CMC La Mercè.

En esta edició, l'activitat “Musiqueando” s'ha centrat en la difusió de la Zarzuela, coincidint amb la declaració d'este gènere musical com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. Per això, des de l'organització han creat una proposta musical de concert que engloba la Jota de “Gigantes y Cabezudos” (M. Fdez. Cavaller), el Cor de Doctors de “El Rey que rabió” (R. Chapí) i la Ronda dels enamorats de “La del Soto del Parral” (Soutullo i Vert).

Així doncs, l'alumnat del Centre Municipal de les Arts interpretarà estes peces en les quals participaran estudiants de Música i Dansa, baix la coordinació i supervisió de la professora de Cant Lydia Martín. Amb tot, la jornada artística serà un clar reflex del treball que es fa a l'aula en el qual la sensibilització cap a l'art serà el denominador comú. Com a segell de la casa i aprofitant la sinergia entre les diferents arts que es practiquen en el centre burrianenc, cada peça s'interpretarà diverses vegades, presentant així diferents maneres de posar-la en escena. A més, des del departament d'Arts Plàstiques s'han sumat a la iniciativa artística i han preparat una lona decorativa que servirà per a vestir l'espai escènic en el qual es representarà el concert.

Amb tot, el regidor de Cultura, Jesús Albiol, destaca la importància de participar en iniciatives com les de “Musiqueando” “amb les quals el Centre Municipal de les Arts entra de ple en el mapa educatiu artístic, al mateix temps que donem visibilitat a un gènere musical tan nostre com és la Zarzuela”. La directora del centre burrianenc, Ana Llopis, convida als veïns “a assistir com a públic a este concert en el qual música, dansa i arts plàstiques ixen al carrer i posen de manifest l'interessant treball que realitzem, dia a dia, a les aules”.