Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa (29 d'abril), des del departament de Dansa han organitzat actuacions i tallers per a l'alumnat

 

28.04.24 (Burriana). El Centre Municipal dels Arts es prepara per a la celebració de la Setmana de la Dansa, amb motiu del pròxim Dia Internacional de la Dansa que se celebra el 29 d'abril. Per a l'ocasió, l'alumnat d'aquesta especialitat artística participarà en una cercavila artística que partirà de la plaça Martí Viciana, recorrerà el carrer La Tanda i finalitzarà en la Plaça La Mercé. Una vegada allí, es farà una lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa, redactat per la ballarina principal del Royal Ballet. Per a concloure la celebració, l'alumnat de les diferents especialitats de dansa interpretarà una coreografia conjunta.

 

Per al dimarts 30 d'abril, les activitats continuen. El professor de Balls Tradicionals Valencians, Xavi Ripollés, impartirà un taller de Jota de Borriana per a tot l'alumnat. El taller de dansa serà a les 17.30 hores en el Jardí Arqueòlogic del CMC La Mercé. Una vegada finalitzat el taller, a partir de les 19.30 hores, hi haurà una conferència sobre indumentària tradicional valenciana en la qual Xavi Ripollés explicarà tots els detalls de la vestimenta. La xarrada serà a l'aula 301 del CMA.

 

Seguint amb les activitats dedicades a la dansa, el 2 de maig el Teatre Payà serà l'escenari de la gal·la “Dansa: ací i ara”, un espectacle de Dansa Clàssica, Dansa Espanyola, Dansa Contemporània i Flamenc protagonitzat per estudiants d'últim curs dels Ensenyaments Professionals de Dansa de diferents conservatoris. En concret participaran ballarins de Larreal (Real Conservatori Professional de Dansa de Madrid), de la Companyia Jove C-DANSA (Conservatori Professional de Dansa de València), del Conservatori Professional de Dansa de Riba-roja i del Conservatori Professional de Dansa de Castelló. A més, l'alumnat del Centre Municipal dels Arts del Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola i de Dansa Contemporània també intervindran en la gala.

 

Per a completar amb les activitats, el 3 maig l'alumnat acudirà a la funció de la companyia Rajatabla Dansa i el seu espectacle “Dansa Esporàdica”. Acompanyats pel professorat de Dansa, els futurs ballarins tindran l'oportunitat de visualitzar un assaig d'una companyia de dansa, així com tota la preparació que hi ha darrere de bambolines.

 

Des de la Regidoria de Cultura, el regidor Jesús Albiol, felicita el professorat del CMA “per organitzar activitats que posen a l'alumne en el centre de tot, donant-los l'oportunitat de demostrar davant el públic de Burriana el resultat del seu esforç i sacrifici”, al mateix temps que destaca la importància d'oferir a l'alumnat “la possibilitat de participar i conéixer com es treballa a nivell professional en una companyia de dansa”. Per part seua, la directora del centre, Ana Llopis, agraeix la involucració d'alumnat i professorat per a poder tirar avant aquest tipus d'activitats.