• L'exposició estarà oberta a la sala d'exposicions del CMC La Mercè fins el diumenge que ve 2 de juny.

 

08-05-24 (Burriana). La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Burriana, liderada per Jesús Albiol, va exposar en el CMC La Mercè, l'exposició “Pintura” de l'artista burrianenc Vicente Traver Calzada.

 

En esta ocasió, Traver planteja una obra una miqueta diferent de les seues anteriors creacions, més conceptual i variada en temàtica, encara que mai perdent l'essència del seu tradicional domini de la tècnica i el mestratge en el treball del color i la seua àmplia varietat cromàtica. Des de paisatges a natures mortes, passant per autoretrats han pogut veure's en esta mostra que a mode de miscel·lània recorre diferents aspectes de la prolífica obra de l'autor.

 

Vicente Traver Calzada és un dels artistes plàstics burrianencs més reconeguts i un de les més destacats a nivell provincial. El seu domini de la tècnica li permet brillar en diversos camps. L'oli és la seua tècnica més destacada, encara que treballa també el tremp, l'encàustica i el gravat. Quant a gènere destaca el seu treball del retrat, el qual combina perfectament en les seues obres en tota mena de format.

 

Les obres de Traver Calzada estan presents en col·leccions tan importants com en la Hispanic Society de Nova York, el Museu Sant Pius V de València, el Museu d'Art Modern de l'Alhambra de Granada, el Museu d'Art Contemporani de Vilafamés, el Museu de Mina a Egipte, en el Palau de la Diputació de Castelló, en el Palau de la Diputació de València, en el Palau de la Generalitat Valenciana, als Ajuntaments de Burriana i de Castelló, en la Col·lecció Bancaixa, en la Caixa Rural de Burriana i en nombroses col·leccions nacionals i estrangeres, tant privades com públiques o institucionals. L'exposició estarà oberta a la sala d'exposicions del CMC La Mercè fins el diumenge que ve, 2 de juny.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, convida a tots els ciutadans a gaudir d'esta interessant mostra d'un dels artistes més representatius de les arts plàstiques burrianenques.