07-06-2024 (Burriana). La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de BUrriana ha presentat la nova programació per als mesos de juny i juliol. Un total de tretze activitats de teatre, dansa, música i exposicions componen la proposta que engloba activitats per a tots els públics.

 

Durant el mes de juliol, com és habitual, arribarà a una nova edició del cicle de teatre a la Torre de la Mar, que enguany aconseguix la seua denovena edició en esta ubicació. “A la fresqueta” presentarà enguany com a novetat un canvi en el seu horari d'inici, ja que els espectacles començaran a les 22.30 h, en lloc de les 23:00h. com era habitual. El cicle s'iniciarà el divendres 5 de juliol amb “Festa Pop” de la Companyia Pop’s Corn. El divendres, dia 12 de juliol, arribarà a la Torre de Mar el mag Nuel Galán amb el seu espectacle “Sin límites”. Per al divendres, dia 19 de juliol, la Troupe Malabó presentarà “Sonata Circus”, i per a tancar el cicle el següent divendres, 26 de juliol, Rafa Maza presentarà el nou espectacle del seu personatge estrela, Fabiolo, en “El genoma del pavo”. Tots els espectacles del cicle de teatre seran gratuïts.

 

El Centre Municipal de les Arts de Burriana tindrà un paper destacat este pròxim mes de juny amb els festivals de final de curs de les especialitats de música, que es realitzarà el dia 13 de juny a les 18.30h. en el Teatre Payà, i el final de curs de dansa, que tindrà lloc també, en el nostre teatre el dijous dia 20 de juny a les 18.30 h. En quant a les arts plàstiques, el dijous 13 de juny a les 18.30 h en el claustre del CMC La Mercè, tindrà lloc la inauguració de l'exposició de final de curs. La sala d'exposicions del nostre centre cultural acollirà l'exposició de l'alumnat del Cicle Superior d'Artista Faller i Construcció d'Escenografies de l'IES Jaume I. La inauguració serà el dijous dia 13 de juny a les 19.30 h. El divendres dia 28, a les 22:00h, i el dissabte, dia 29 de juny a les 19:00h, l'associació Per tant teatre representarà “Musicalados 5” en el Teatre Payà. El diumenge 30 de juny a les 20:00h, també en el Teatre Payà, la Coral Borrianenca cantarà el seu concert d'estiu, dins de la celebració del seu quaranta aniversari. Per al dijous 4 de juliol a les 20 h, en el Teatre Payà, l'Estudi de Dansa Luisa Piquer ha preparat el seu espectacle final de curs que portarà per nom “Cuentos y leyendas”. Durant les dates estivals tindrà lloc la sexta edició del Festival de Música Juan Gual Esteve, entre el 30 de juny i el 7 de juliol.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, anima a “la ciutadania a participar de les activitats programades durant per als mesos de juny i juliol, conformada per una programació variada i amb actes perquè tots els públics puguen gaudir de la cultura que es realitza per i per a la nostra ciutat”.