• Esta trobada de treball s'emmarca en el projecte de l'Ajuntament de Burriana per posar en valor les vivendes del cor de la capital de la Plana Baixa, basant-se en models d'èxit de rehabilitacions realitzades en vivendes del municipi


Burriana.- (25-06-2024). L'Ajuntament de Burriana avança en el Pla de Recuperació del Centre Històric de la ciutat, una estratègia dissenyada pel Consistori que, juntament amb actors imprescindibles, posarà en valor les vivendes protegides i històriques de la capital de la Plana Baixa, construïdes durant els anys daurats de l'exportació agrícola.

Propietaris d’immobles protegits

Fruit de la riquesa procedent de l'exportació citrícola es van construir grans edificis modernistes en el municipi. Burriana a més va ser un de les localitats amb major població llicenciada de la província de Castelló, a conseqüència del període econòmic més expansiu de Burriana i de les oportunitats laborals que oferien altres grans ciutats d'Espanya, molts d'estos joves altament qualificats van establir la seua residència habitual lluny de Burriana. Ara, des del Consistori s'ha localitzat a prop de 200 propietaris i hereus d'estes joies arquitectòniques del modernisme, afectades per estes línies de subvencions. En l'actualitat, moltes d'elles es troben tancades i en desús, per la qual cosa l'Alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí, juntament amb el regidor de Patrimoni, Alejandro Clausell, s'han reunit este dimarts amb propietaris de les vivendes i possibles inversors per a crear sinergies. A més, en la trobada amb els propietaris de façanes protegides se'ls ha traslladat els avantatges de posar en valor els immobles i explicat models d'èxit que ja s'han dut a terme a la ciutat.

Així, el regidor de Patrimoni els ha traslladat de primera mà “la línia de subvencions valorada en 50.000 euros per a la rehabilitació de façanes i interior de vivendes junt a les ajudes en il·luminació d'immobles amb façanes protegides amb la visió a llarg termini  de dotar a Burriana d'un museu modernista a l'aire lliure”. “L'objectiu és revitalitzar el centre, dotar-lo d'atractiu turístic i augmentar l'oferta de vivendes de lloguer en el centre històric pensant en el col·lectiu més jove”, ha detallat Clausell.

 

Entitats del sector financer i immobiliari

 

 

Cal recordar que durant la setmana passada, l'equip de Govern municipal ja va celebrar un partit amb representants d'entitats del sector financer i del sector immobiliari per a crear sinergies amb propietaris de vivendes emblemàtiques i possibles inversors, a més d'analitzar la possibilitat de facilitar línies de crèdit avantatjoses donat l'interés general en la protecció i promoció d'este patrimoni arquitectònic singular de Burriana.