• Més de 30 alumnes de música protagonitzen una setmana d'aprenentatge i estudi artístic

 

18.07.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha celebrat un concert didàctic per a posar el fermall d'or a la Setmana Musical, activitat englobada dins de la iniciativa Estiu amb Art en la qual s'oferix una oferta formativa lúdica que permet conciliar la vida familiar i laboral. L'actuació, celebrada en l’Auditori Juan Varea, va reunir més de 30 alumnes, de 8 a 14 anys, que van interpretar temes musicals per a donar vida a la rondalla “La llebre i la tortuga”.

 

Baix la coordinació dels professors Víctor Yusà i César Carro, l'alumnat participant en la Setmana Musical ha treballat durant tota una setmana de manera intensiva. D'esta manera i gràcies a l'organització de classes amb professorat especialista, tallers de creació i treball en agrupació instrumental, els alumnes de l'activitat han aconseguit poder interpretar este concert didàctic. En este sentit i tenint en compte les edats de l'alumnat, participar en esta mena d'activitats i veure el resultat en l'escenari és un assoliment perquè s'impulsen al màxim les seues capacitats artístiques.

 

El concert, fidel reflex de tot el treballat en aula, va posar en escena el famós conte de “La llebre i la tortuga”. Per a poder musicalitzar l'obra, l'equip de professors van treballar amb els alumnes diverses partitures de G. Gibs, que amb els arranjaments de Víctor Yusà, es van convertir en un fil conductor perfecte. A més d'estes peces clàssiques, el concert també va comptar amb partitures originals creades per a l'ocasió. Sens dubte, el resultat en l'escenari no va deixar indiferent a ningú.

 

Així mateix, el departament d'Arts Plàstiques del Centre Municipal de les Arts també es va sumar a la iniciativa de la Setmana Musical. Per a l'ocasió, van realitzar un mural decoratiu que va servir per a il·lustrar el concert i decorar l'escenari del Auditori Juan Varea.

 

En paraules del regidor de Cultura, Jesús Albiol, “per a Burriana és un orgull que en el Centre Municipal de les Arts s'estiga fent tan bona faena i que els professors i els alumnes aconseguisquen este tipus d'assoliments en un temps de treball curt, la qual cosa reflectix que durant tot l'any les coses s'estan fent molt bé”. Per part seua, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, agraïx la involucració de tot el professorat de música, qui “ha fet un esforç a contrarellotge per a armar un programa que sorprenguera i que apostara per la música més moderna”.