El programa Juntes fem Borriana mejorará la transparencia del Ayuntamiento
  • Amb títol ‘Juntes fem Borriana’ per a millorar la comunicació interna i externa i la transparència del Consistori

  • Amb l'objectiu d'optimitzar la informació disponible en la web i xarxes socials, i establir millors canals de comunicació per a la ciutadania


L'Ajuntament de Borriana ha posat en marxa el projecte ‘Juntes fem Borriana’ per a la millora de la comunicació interna i externa i la transparència del Consistori amb l'objectiu d'optimitzar la informació disponible en la web i en les xarxes socials, i establir millors canals de comunicació per a la ciutadania.

El projecte, impulsat per les regidories de Comunicació i de Transparència, està finançat amb fons municipals però compta amb una subvenció de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i respon, segons ha explicat la regidora de Transparència, Maria Romero, a les necessitats detectades per l'Ajuntament “dins del seu objectiu d'aconseguir ser una administració oberta i pròxima al seu veïnat i, en definitiva, cada dia més transparent”.

Amb aquesta finalitat, el consistori pretén, ha indicat Maria Romero, “millorar la web municipal com a paraigua que aglutina tota la informació municipal i mantindre actualitzada la informació de cada departament en les webs municipals” i, d'aquesta forma, “facilitar la informació i la relació de la ciutadania amb l'administració a través de canals directes: xarxes socials, app Borriana Connecta, webs municipals, gestió de cites, entre d’altres.”

Per al regidor de Comunicació, J. Ramon Monferrer, el propòsit se centra en “oferir una imatge coordinada de l'Ajuntament perquè la ciutadania el senta com a propi en la mesura que conega el que es fa i puga convertir-se també en transmissora d'informació, atès que té tota la informació disponible o la que desitja”.

Per a desenvolupar el projecte s'ha implicat la majoria dels departaments i àrees municipals. Tant Monferrer com Romero han convidat el personal municipal a “treballar coordinadament, com un equip, tot sentint que allò que es comunica és informació que ha de ser pública i coneguda en major o menor mesura, per totes i tots de manera que realment l'Ajuntament de Borriana siga transparent per a la ciutadania”.

En la reunió de treball per a implantar el projecte ‘Juntes fem Borriana’ s'ha posat en valor la necessitat d’“estendre la informació i fer fluir la comunicació amb la ciutadania i entre el personal municipal”, perquè la informació i la bona comunicació, així com el treball en xarxa, “són la principal garantia de la transparència i de superar les dificultats en l'accés a la informació”, ha assenyalat la regidora de Transparència.

Per la seua part, el regidor de Comunicació ha manifestat que tots i totes “sumem” i “som representants del consistori, cadascu especialitzat en una àrea, això sí, però només en conjunt conformem l'Ajuntament de Borriana”, també ha reflectit la voluntat de “implicar la societat borrianenca en la quotidianitat de la seua ciutat, sentint com a pròpia la informació i els serveis que desenvolupa per a activar-se i ser altaveu del que es fa i que els afecta”.

Aquesta iniciativa s'ha posat en marxa aquesta setmana i s'estendrà durant un any, de manera que puga implantar-se en sis mesos i avaluar-se els sis mesos restants per a rectificar aquelles coses que no estiguen funcionant o donant els resultats que s’espera. Es realitzaran reunions cada quinze dies i s’establiran protocols de funcionament i de treball que canvien la soledat en el treball diari per la concepció de la necessitat de coordinació i suport mutu.

A pesar que l'objectiu de ‘Juntes fem Borriana’ és transversal, són les àrees de STIC, de Comunicació i de Transparència les encarregades de la coordinació i supervisió de la seua aplicació.