Taller de competencias digitales del Ayuntamiento y fundación Fisat
  • S'impartirà els dies 19, 22, 23 i 27 d'abril en horari de 12h a14h i encara és possible inscriure's en les últimes places

  • Continua la formació en digitalització que impulsa l'Ajuntament i s'obri l'aula d'informàtica per a accés lliure tres dies a la setmana


L'Ajuntament i el projecte ‘Som Part’ de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás (Fisat), organitzen el ‘Taller Digitalització 2.0’ de formació en competències digitals orientades a l'ocupació.

El curs, que versarà sobre coneixements informàtics bàsics, començarà a impartir-se la setmana pròxima a l'aula d'informàtica del Centre Municipal de Cultura la Mercé els dies 19, 22, 23 i 27 d'abril, en horari de 12h a 14h.

Amb la formació ‘Digitalització 2.0, competències digitals orientades per a l'ocupació’ prossegueixen els cursos coordinats per l'Ajuntament a nivell local en matèria de formació digital de la ciutadania per a enguany.

La regidora de Transparència i TIC, Maria Romero, ha assenyalat que “l'alta demanda en la primera de les formacions, així com les valoracions tan positives obtingudes en les avaluacions fa necessari continuar treballant en aquesta línia per a acostar el món digital a tota la ciutadania”.

Per a inscriure's en les últimes places que queden disponibles cal contactar a través del telèfon 673 72 58 93 o del correu somosparte.burriana@fisat.es. L'horari d'atenció al públic de Fisat en el Casal Jove de Borriana és de matí de dilluns a divendres amb cita prèvia a través del telèfon o el mail.

Formació digital per a la ciutadania

La primera de les formacions digitals realitzada per la regidoria de Transparència i TIC de l'Ajuntament, el curs de formació ‘Informàtica i relació amb l'administració’, tenia com a objectiu mostrar a la ciutadania com relacionar-se electrònicament amb l'administració, així com acostar els mitjans digitals i l'accés a la informació.

Una altra de les iniciatives plantejades per a facilitar l'accés als mitjans telemàtics en col·laboració amb la regidoria d'Ocupació és l'obertura de la sala d'informàtica municipal amb accés lliure tres dies a la setmana.

Així doncs, dilluns, dimarts i dimecres, de 9h a 12h l'aula d'informàtica situada en el primer pis del Centre Municipal de Cultura la Mercè queda oberta per a poder accedir als seus mitjans telemàtics, així com per a rebre l'assessorament de l'orientadora laboral municipal per a la cerca d'ocupació per internet.

A més, cal destacar que es continua desenvolupant el curs del Pacte Ceràmic per l'Ocupació sobre el paquet Office, que també ha esgotat totes les seues places i ha tingut una alta demanda, per la qual cosa ja es plantegen noves edicions.

Des de l'àrea municipal de Transparència i TIC es valora “molt positivament” aquestes iniciatives, “no solament pel que implica d'accés a la informació i avanç cap a una ciutadania més digital sinó també perquè s'alliberen tràmits presencials, amb el que s'agilita la resposta que es dona presencialment a les persones”.