La Falla Don Bosco s'ha alçat amb el primer premi de la Cavalcada del Ninot de Borriana. Després d'esta tradicional desfilada, que mostra les 19 carrosses elaborades per les diferents agrupacions falleres, el jurat ha valorat cada un dels treballs i finalment ha decidit atorgar el primer posat a la carrossa de la Falla Don Bosco.

 

El segon premi ha sigut per a la Falla Barri La Bosca, mentres que la Falla Barri La Mota s'ha portat el tercer premi. Els cuatre premis restants han sigut per a la Falla Barri Valencia (4t premi) , la Falla Barri La Mercé  (5t premi) , la Falla  Barri d’ Onda(6t premi) i  la Falla Barri La Ravalera  (7t premi) . La guardó al millor ninot ha recaigut en la Falla Barri Valencia.

 

L'itinerari seguit per les carrosses ha partit des de la Plaça la Generalitat, seguint pel Carrer l'Escorredor, on s'ha situat la Tribuna Oficial amb la Reina Fallera Major i Infantil, les seues corresponents Dames de la Ciutat i Cort d'Honor, la Presidenta de Junta Local Fallera i la corporació municipal. La cavalcada ha continuat pel Carrer de la Raval i la Plaça el Pla, al final de la qual han baixat els components de les carrosses

 

Milers de persones han eixit als carrers per a presenciar esta cavalcada que exhibix els treballs artesanals realitzats per les distintes agrupacions, els membres de les quals precedixen a les carrosses abillats amb colorits disfresses relacionats amb la temàtica de les carrosses, que solen tractar l'actualitat des d'un punt de vista irònic.

 

El Diumenge, a partir de les 16'30 hores tindrà lloc la Cavalcada del Ninot Infantil, dedicada a les carrosses de categoria infantil

 

 La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha destacat que "las 19 falles han exhibit carrosses molt vistoses que sabem amaguen moltes hores de dedicació. Volem felicitar els membres de la Falla Don Bosco per eixe primer premi, però també a cada una de les agrupacions perquè tots han tret al carrer treballs dignes de reconocimiento".

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha felicitat als premiats i ha assenyalat que "en esta Cavalcada del Ninot hem comprovat la implicació i la dedicació màxima de les falles per a mostrar al públic carrosses realment espectaculars. Ells són els verdaders artífexs d'estes festes i amb el seu treball contribuïxen al manteniment de les nostres tradicions i la nostra identitat”.