Ofrenda flores Fallas 2023 Burriana
Ofrenda Falles Burriana 2023
  • - La ciutat vibra en l'última jornada festiva de Falles 2023


En l'última jornada festiva de Falles 2023 s’ha celebrat la tradicional Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia, en un assolellat matí que una volta més s’ha convertit en l'acte més solemne i, per a moltes falleres i fallers, el més emotiu del conjunt d'actes de les festes josefines.

Les 18 comissions falleres de la ciutat s'han donat cita enfront del col·legi salesià, des d'on s'ha iniciat la desfilada pels principals carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça Major. De manera escalonada, han anat accedint a l'escenari i han deixat els rams de flors com a ofrena a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia, sota el magnífic tapís dissenyat per l'artista local Juan Dualde, dedicat al pintor i historietista borrianenc Juan González Alacreu.

A més de centenars de fallers i falleres, des dels més menuts i menudes fins als més veterans, també han accedit a l'escenari representants de les festes d'altres poblacions de la Comunitat Valenciana i gaiates agermanades amb alguna de les 18 comissions falleres de la ciutat, entre les quals hi havia les dames de les belleses del foc d'Alacant, i les reines de les festes de municipis com ara les Alqueries, Vila-real, Almassora, Segorbe i Nules, així com les components de les corts d'honor i reines falleres de Borriana d'anys anteriors.

Després del pas de totes i cadascuna de les representacions falleres de les 18 comissions, les últimes a realitzar l'ofrena han sigut les reines falleres de Borriana d'aquest any 2023, unes emocionades i somrients Reina infantil, Maria Olivas, i la Reina fallera de Borriana, Sílvia Navarro, que han aconseguit aguantar l'emoció fins a pràcticament el final de l'acte. Al costat d'elles, precedint-les, anaven les dames de la ciutat i les components de les corts d'honor 2023.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, vestides les dos amb la indumentària fallera, han complit amb la tradició d’entregar el seu ram per a, seguidament i des de l'escenari, escoltar la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l'Himne de la Comunitat Valenciana.

L'olor de pólvora no abandonarà la ciutat fins a ben entrada la matinada, quan el foc de la cremà convertisca en cendres els monuments fallers i pose definitivament el punt final a les Falles de Borriana 2023, en una nit màgica de foc i il·lusió i amb la mirada posada en les pròximes festes falleres de 2024.