- L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, han realitzat un primer balanç amb les cendres encara calentes


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, han realitzat un primer balanç, amb les cendres encara calentes, de la setmana festiva en què la ciutat celebra les seues festes josefines que han finalitzat la matinada d'aquest dilluns amb la cremà de les últimes falles.

Safont ha assegurat que, sense cap dubte, el balanç és “molt positiu”, i en opinió seua Borriana “ha donat exemple de convivència i civisme” i, a més, “s'han posat en valor la ciutat i les festes pròpies”. És per això que se sent “molt orgullosa i satisfeta” per com han transcorregut les Falles 2023, amb xifres rècord de participació i sense incidents de consideració.

Del balanç, Molina ha manifestat que han estat marcades per una àmplia participació de públic i pel bon temps, i tots els actes que contemplava el programa, tant els anteriors com els concentrats en el quatre dies després de la plantà del dia 15, “han comptat amb el suport del públic, destacant especialment la plantà, la nit del foc i l'ofrena”. També ha volgut destacar algunes activitats noves d'enguany com la macrodespertà que “ha funcionat molt bé i ha agradat molt”.

A més, ha ressaltat l'absència d'incidents greus i el comportament de la ciutadania, encara que ha assenyalat que s'han produït algunes queixes per molèsties i horaris de les carpes, una qüestió que caldrà millorar i procurar evitar, i també anit es van atendre tres persones per cremades lleus en la cremà.

Així mateix, l'alcaldessa ha insistit que han sigut unes festes multitudinàries, “teníem ganes de Falles i els borrianencs i els fallers ho hem sabut contagiar a les localitats veïnes, malgrat coincidir amb les festes de la Magdalena”.

Unes festes que, ha expressat, protagonitza la societat civil a través de les comissions falleres i en les quals participa pràcticament tota la ciutat, amb moltes persones treballant perquè hi haja festes i suposen un "revulsiu econòmic", en les quals l'Ajuntament inverteix molt, però amb un retorn "molt superior" per als establiments del municipi.

També ha explicat Molina que Borriana ha comptat durant la setmana festiva amb un programa especial de neteja, “tot i que a vegades és complicat amb l'afluència de gent mantindre la ciutat neta i es generen problemes de brutícia en alguns llocs de forma puntual”.

Finalment, tant Safont com Molina, amb la mirada posada ja en Falles 2024, han agraït a totes les comissions falleres la seua “implicació i el seu esforç per a aconseguir unes falles inoblidables”, i també han posat en valor el treball que han realitzat “de forma totalment coordinada” la Policia Local, juntament amb el treball de Via Pública, bombers, protecció civil, Guàrdia Civil i de la mateixa Junta Local Fallera, que han fet possible que “el complet dispositiu i la prevenció continue sent la nostra millor basa a l'hora de viure intensament les falles però d'una forma cívica i respectuosa”.