Plan Reestructuración Empresarial Burriana

- El programa, organitzat per la Cambra de Comerç i l'Ajuntament, es realitzarà entre el 7 de juny i el 21 de juliol


Setze empreses participen en els Plans de Reestructuració Empresarial que es van iniciar el dilluns, dia 7 de juny, a Borriana, en aquest programa de suport al teixit econòmic local organitzat per la Cambra de Comerç i l'Ajuntament.

Així, aquestes setze empreses, majoritàriament de Borriana però també de la resta de la província, participaran en el programa des del 7 de juny al 21 de juliol, en classes col·lectives i sessions de tutories individuals, amb personal expert i en horari adaptat a cada empresa.

La iniciativa té com a objectiu ajudar les empreses a adquirir coneixements clau per a mamprendre un procés de reestructuració i implementar els canvis necessaris en el seu model de negoci per a millorar la rendibilitat o avaluar altres alternatives d'expansió.

El programa gratuït va dirigit principalment a persones propietàries, gerents i responsables d'àrea de pimes i microempreses que vulguen, entre altres qüestions, millorar la visió global de la gestió empresarial, elaborar o millorar el seu propi pla estratègic d'empresa, millorar la seua capacitat de gestió i la rendibilitat, i potenciar la innovació i la modernització.

La regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, ha explicat que els plans de reestructuració són «una bona ferramenta per a acompanyar i donar impuls a les empreses de Borriana», ja que combina «coneixements, tècniques i eines per a implementar un procés d'adaptació a les noves necessitats que es generen en l'escenari postcovid».

Així, el programa es distribueix en set mòduls impartits per cinc professors, que tractaran temàtiques com el diagnòstic de la situació i el reforç de la posició competitiva de l'empresa, el màrqueting i l'entorn digital, els sistemes d'organització i la gestió d'equips, la sostenibilitat aplicada a l'estratègia empresarial, la transformació digital, les finances i la gestió, i la definició i elaboració d'un pla de reestructuració.

El programa que s'organitza a Borriana és un dels tres que la Cambra de Comerç realitza durant aquesta edició en diferents poblacions de la Província. I, tot i que el programa ja ha començat el seu curs, encara és possible inscriure's si s'està interessat.

La iniciativa s'organitza dins del marc del conveni de col·laboració que anualment subscriu l'Ajuntament amb l'Antena Local de la Cambra de Comerç a Borriana, que presta serveis d'ocupació, empresarials i d'assessorament.