En una de les setmanes que semblen claus per al futur d'un dels sectors econòmics més importants a Borriana, la citricultura, la regidoria de Turisme ha volgut presentar, també, la que ja és la desena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Taronja, que enguany tenen lloc en la capital de la Plana Baixa entre divendres que ve 25 de gener i el 10 de febrer. Així, el propi regidor de l'àrea, Vicent Garcia, i els representants de l'Associació d'Hostaleria de Borriana, Santiago González, Dori López, Vicent Bou i Pedro Sancerni, han volgut donar a conèixer alguns dels detalls de la nova cita gastronòmica a la ciutat, la primera de les moltes que durant tot l'any se celebren en la capital de la Plana Baixa. Dins del context social i econòmic en el qual ara mateix es troba el món de la taronja, el mateix Garcia ha volgut explicar que “un dels compromisos que vam adquirir quan es va començar a organitzar aquesta desena edició, va ser el suport que en tot moment els propis hostalers i hostaleres de Borriana han oferit a les reivindicacions del sector, així que vam creure que la primera bona idea a incorporar era la d'utilitzar taronges produïdes en la nostra pròpia ciutat per a l'elaboració dels diferents plats que componen els menús que els set restaurants han presentat”. Per part seua, els responsables de l'Associació d'Hostaleria han volgut recordar que “creiem que és un moment perfecte per a continuar posant als nostres productes en el centre dels menús, i tenint en compte que la taronja és un dels més representatius a Borriana, volíem sumar-nos a les reivindicacions del sector amb la preparació d'aquests menús als quals animem a tot veí o veïna de Borriana, i també als de les poblacions veïnes, a gaudir de qualsevol de les diferents possibilitats que s'ofereixen a partir d'aquest divendres”. Així, seran els restaurants L'Arenal, Savarín, Nàutic, Da Paolo, Scala, Bómbora's i Pinocchio els qui des del divendres 25 de gener i fins al 10 de febrer comptaran amb els horaris especials per a aquests menús amb la taronja com a protagonistes, i en els quals es podrà gaudir de plats tan suggeridors com Escorpa a la taronja, Calamar cruixent sobre crema de taronja sanguina, Tàrtar de salmó amb setinat de taronja, Suprema de corbina amb verdures i taronja salustiana o Lluç al cava i taronja. Tal com han recordat des de l'Associació, “tots els menús van entre els 20 i els 28 euros, així que creiem que és una gran oportunitat per a gaudir d'aquests menús dissenyats especialment per a les Jornades Gastronòmiques, i en els quals fins i tot la varietat de taronges utilitzades pot ser un atractiu més per als grans productes que es treballen en cadascun dels set restaurants”.