La regidora d'Hisenda, Cristina Rius, explica que «una vegada liquidat el pressupost del passat any hem realitzat l'operació el més ràpid possible per a poder escometre les inversions des d'aquest mateix mes»

 

 

La regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de Borriana, ja ha informat a través de la seua màxima responsable, Cristina Rius, sobre la incorporació de romanents de crèdit que a través del Decret d'Alcaldia s'han pogut resoldre i serviran per a «la realització de diferents projectes que teníem plantejats per al 2017, que no han pogut ser executats íntegrament, i que des d'avui mateix ja compta amb el nivell d'inversió necessari perquè siguen una realitat a Borriana el més prompte possible», tal com ha explicat la mateixa Rius. Una vegada aprovada la liquidació del pressupost municipal de l'any 2017, s'han produït una sèrie de romanents de crèdit amb capacitat d'incorporació al present exercici. Així, i tal com explicava Rius «disposem de l'informe favorable que s'emet des del departament d'Intervenció Municipal i, per tant, ja hem pogut aprovar la modificació del pressupost a través del Decret i incorporar aqueixos romanents per a invertir-los durant enguany».

En el detall de les diferents inversions que es duran a terme, Rius ha explicat que «per exemple, més de 215.000 euros es destinen a la unitat d'execució A-30.31, que després de massa anys de demora i demandes veïnals podrà per fi dur-se a terme, encara que assenyalant que si s'haguera afrontat durant l'anterior legislatura, el preu per a les arques municipals haguera sigut molt menor. Encara així, creiem que és la nostra obligació i per açò incorporem per a aquesta inversió els romanents».

Un altre de les destinacions d'aquestes inversions de romanents serà el mobiliari per al Museu Faller que se situarà en la tercera planta del CMC La Mercè, per al qual es destinen 50.000 euros. Altres 45.000 serviran per a la instal·lació de tecnologia més moderna i a força d'energies renovables en edificis municipals com la Piscina. . Finalment, la mateixa Rius ha apuntat que «dins dels romanents, pràcticament 100.000 euros s'inverteixen en una altra unitat d'execució, la D 3-3, la qual cosa suposa un nou exemple del nostre compromís per seguir realitzant inversions en benefici de la ciutadania, i tancant pagaments o despeses del passat per a continuar amb una gestió rigorosa, realista i que segueix tenint com a objectiu la millora de la vida diària dels nostres veïns i veïnes».

Finalment, Rius ha anticipat, a més, que «per a les inversions de 2018 hem signat aquesta mateixa setmana el préstec amb l'entitat bancària guanyadora del concurs, amb el que podrem començar també amb les quals tenim programades per a la resta d'any». Aquestes noves inversions corresponen, per exemple, a les obres d'adequació en en entorn de Sant Blai o a les millores que també es duran a terme en altres zones com el barri de la Bosca.