El superávil de 2019 se destina a servicios sociales  ante el covid 19

 

  • El decret de l'alcaldessa dota de crèdit per a la contractació de personal destinat a serveis socials amb la finalitat d'atendre l'augment de prestacions i serveis provocats per la Covid-19

  • A més, incrementa la seua aportació en els convenis amb Creu Roja i Càritas per a enguany, 2020, amb l'objectiu que puguen ajudar les famílies borrianenques en aquesta crisi

  • També se suplementa la partida d'ajudes d'emergència en 300.000€ que dupliquen els 300.000 inicials dels quals ja s'han gastat dos terços


L'Ajuntament de Borriana destina part del superàvit pressupostari de 2019 a finançar despeses de serveis socials i promoció social derivats de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19, segons el decret signat per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que serà convalidat en el primer Ple municipal que celebre la corporació.

Maria Josep Safont ho ha anunciat aquest matí, alhora que ha explicat que s'ha efectuat una modificació de crèdits que ascendeix a un total de 374.419 euros, a través de suplements i crèdits extraordinaris en el Pressupost Municipal de 2020, per a adoptar mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per a fer front a la Covid-19. Les mesures s’han pres en tres sentits: incrementar les subvencions a entitats, suplementar ajudes d'emergència per a persones vulnerables i contractar personal destinat a serveis socials.

El total de la modificació pressupostària, ha precisat l'alcaldessa, “es finança amb el 20% del romanent de tresoreria que l'Estat ens permet utilitzar per a serveis socials i promoció social, segons el RDL 8/2020”. És a dir, “uns 711.000 euros, que estem utilitzant segons les necessitats”.

Concretament, en aquesta ocasió, s'incrementa l'aportació del consistori als convenis amb Creu Roja i Càritas per a enguany, amb l'objectiu que puguen ajudar les famílies borrianenques en aquesta difícil situació.

Safont ha posat en valor “la labor i el compromís” de les dos entitats a la ciutat i el seu “inestimable” treball amb persones en risc d'exclusió social del municipi, i ha indicat que la seua col·laboració per a mitigar la crisi resulta “indispensable i essencial”.

Així, a la vista de les necessitats creixents que estan atenent com a conseqüència igualment de la pandèmia que es viu per la Covid-19, el conveni amb Creu Roja que implicava una aportació de l'Ajuntament de 13.000 euros, s'augmenta en 23.000 euros més, mentre que l'acord amb Càritas, també de 13.000 euros, duplica la quantitat amb 13.000 euros més.

Per a Maria Josep Safont, “aquesta crisi ha provocat que persones que mai havien pensat que haurien de sol·licitar ajuda per a menjar, ho hagen de fer, i s'està donant resposta a totes les famílies”. Per això, ha manifestat, amb el decret també “suplementem amb 300.000 euros la partida d'ajudes d'emergència que efectua directament el consistori per a atendre persones vulnerables, xifra que duplica els 300.000 inicials dels quals s'han gastat ja dos terços”.

A més, la resolució d'alcaldia inclou un crèdit extraordinari que s'eleva a 38.419,58 euros, per a la contractació de personal destinat a serveis socials, un/a treballador/a social i un/a auxiliar administratiu/a, amb la finalitat d'atendre l'increment de tasques que ha de tramitar l'àrea de serveis socials per l'augment de prestacions i serveis a causa de la Covid-19.

L'alcaldessa ha recordat que, amb anterioritat, l'Ajuntament ja havia realitzat una altra modificació de crèdit, finançada així mateix amb el 20% del romanent de tresoreria disponible que l'Estat permet utilitzar per a comprar material de protecció sanitari (EPI).