- A aquesta tercera fase denominada ‘Reactivem Borriana’ s'han destinat 259.085 euros aportats per la Diputació de Castelló
L'Ajuntament de Borriana ha concedit un total de 106 ajudes a persones autònomes i microempreses de Borriana en la nova edició de les ajudes Parèntesi (III) ‘Reactivem Borriana’, amb una consignació pressupostària de 259.085 euros aportats per la Diputació de Castelló.
Així ho ha explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha recordat que aquestes ajudes se sumen a la injecció d'un milió d'euros que el consistori va destinar a les ajudes Parèntesi I i II per als sectors i negocis del municipi més afectats per la situació sanitària.
Per a aquesta tercera convocatòria d'ajudes, el consistori va ampliar les activitats econòmiques i comercials del municipi que podien optar i que no estaven incloses en la primera i segona fase, com el cultiu d'hortalisses, tallers de reparació i venda de vehicles, activitats veterinàries, ferreteries i comerços d'electrodomèstics, entre d’altres.
L'Ajuntament va decidir d’aquesta manera ampliar les ajudes a sectors econòmics que tot i estar fora dels dos llistats anteriors, per les característiques de la nostra ciutat, pogueren percebre aquestes ajudes per a cobrir a totes les activitats econòmiques de la ciutat que s'han vist afectades per la pandèmia.
En concret, l'import de les ajudes ‘Reactivem Borriana’ era com en les anteriors edicions i podien rebre fins a 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada persona que treballe en l'empresa, fins a un màxim de 4.000 euros.
La concessió de les ajudes ‘Reactivem Borriana’ en règim de concurrència competitiva i condicionada a la disponibilitat pressupostària de 259.085 euros, s'ha realitzat atenent rigorosament l'ordre de presentació en el registre de la seu electrònica de l'Ajuntament i fins al límit de la consignació pressupostària.
Maria Josep Safont ha recordat que l'equip de govern local “conscient de la urgència de les empreses del municipi afectades per a percebre els fons aprovats, es va esforçar a accelerar al màxim els terminis administratius, per a poder agilitar el pagament de les ajudes i, de fet, hem sigut el primer municipi a convocar les tres edicions, per a contribuir amb rapidesa a la recuperació de les empreses, a la conservació de l'ocupació i a pal·liar les conseqüències socials de la crisi sanitària”.
L'objectiu, ha reiterat Maria Josep Safont, ha sigut i és “contribuir al sosteniment de les despeses corrents d'aquests comerços o negocis, en un moment en què les restriccions per la covid-19 els han portat a una situació de carència o disminució d'ingressos”.