- A través de la subvenció de l'Ivace de 57.738 euros que suposa una segona intervenció en la zona

- En els últims 4 anys la inversió global per a la millora d'àrees industrials a Borriana per part de l'IVACE s'eleva al voltant de 700.000 euros


L'Ajuntament de Borriana ha començat les obres per a millorar, modernitzar i dotar d'infraestructures i serveis l'àrea industrial compresa entre el camí Fondo, camí Xamussa i camí l'Eccehomo, una actuació subvencionada per l'IVACE amb 57.738,95 euros, segons ha avançat el regidor d'Ordenació del Territori, Bruno Arnandis, en la visita realitzada amb el regidor de serveis Públics, Vicent Aparisi.

Les obres adjudicades a Becsa SAU per un import de 54.208 euros i amb un termini d'execució d'aproximadament 45 dies servirà per a “millorar considerablement aquesta zona industrial i la productivitat existent” i, amb això, “potenciar i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l'activitat econòmica”, ha assegurat Arnandis.

Sobre aquest tema, ha ressaltat que totes aquestes actuacions de millora en l'espai industrial-empresarial “redunden directament en les empreses instal·lades, en els treballadors i treballadores, així com en la ciutadania i els usuaris del polígon”.

La finalitat, ha explicat, és “resoldre el problema de mobilitat que existeix en aquesta àrea industrial amb l'adequació d'una zona d'aparcament per a vehicles en la parcel·la municipal i la millorar viària i seguretat viària, ja que en l'actualitat té dèficits que requereixen la delimitació i la senyalització de les zones destinades a la circulació de vianants, ciclistes i vehicles”, qüestions que es resoldran amb la millora de la senyalització horitzontal de la calçada i del carril bici amb una separació física que servirà per a millorar la mobilitat urbana sostenible.

També, ha indicat Arnandis, amb aquesta actuació es millorarà els serveis i infraestructures urbanes de la zona, perquè en l'actualitat existeixen serveis urbans en situació molt precària, com són la xarxa d'enllumenat, sanejament, proveïment i reciclatge, així com la imatge del polígon amb la millora de la zona verda existent, situada en una parcel·la de l'Ajuntament;

A més, es milloraran les zones verdes, igual que es preveu la implantació de sistemes de gestió de residus. D'altra banda, Arnandis ha destacat que s'invertirà en la seguretat del polígon amb la instal·lació de càmeres de control de trànsit connectades al servei de Policia Local. Així mateix, es milloraren els serveis d'enllumenat, xarxa d'aigua potable i sanejament.

Arnandis ha precisat que aquesta nova iniciativa de remodelació del polígon del camí Fondo se suma a la realitzada en 2018, en el qual l'Ajuntament de Borriana va invertir amb l'IVACE, al voltant de 375.000 euros en la seua millora.

En els últims 4 anys, la inversió global per a la millora d'àrees industrials a Borriana per part de l'IVACE s'eleva al voltant de 700.000 euros, tenint en compte que realment es tracta de tres anys, perquè en 2020 la convocatòria de l'IVACE es va anul·lar a causa de la pandèmia.

L'any passat, 2021, l'Ajuntament va executar les obres per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en l'àrea industrial de la carretera de Nules, amb una inversió d'un poc més de 141.500 euros, subvencionats en gran part per l'IVACE. Un projecte en què el consistori va implementar també un carril bici al llarg del carrer Argila per a connectar amb el que ja hi havia en la CV-18, per a fomentar la mobilitat sostenible en els desplaçaments al polígon.

Així mateix, l'any 2019 l'Ajuntament va invertir al costat de l'IVACE, un total de 156.960 euros en la remodelació del polígon industrial de Carabona i entre 2018 i 2019, altres 376.863 euros en la millora de la zona industrial del camí Fondo i l'Eccehomo.