Des del mes d'octubre i fins a desembre l'Ajuntament de Borriana ha desenvolupat el programa Il·lusiona’t, d'itineraris d'inserció sociolaboral
El programa tindrà continuació els pròxims mesos amb el seguiment de la situació de cadascun dels participants en el programa
L'alcaldessa de Borriana, Maria José Safont, ha participat en l'acte de lliurament dels diplomes als 45 participants que han finalitzat amb èxit el programa d'itineraris d'inserció sociolaboral Il·lusiona’t. Amb aquest acte, que ha tingut lloc al CMC la Mercè, es posa fi a la primera edició del pla formatiu, que l'Ajuntament ja té previst repetir el pròxim any vist l'interès suscitat.
Durant l'acte, Maria Josep Safont ha donat l'enhorabona als participants i ha desitjat que els siga d'utilitat en el seu futur social i laboral. A més, ha destacat “l'esforç de l'Ajuntament en la contractació enguany de més de 200 persones a través de diferents plans d'ocupació”.
D'altra banda, l'alcaldessa també ha posat en relleu l'esforç fet pels deu professionals municipals que han treballat per a dur endavant el programa, amb un important esforç extra a causa de la situació excepcional generada per la crisi sanitària.
Així mateix, també ha ressaltat el treball de coordinació entre els diferents departaments i regidories implicats, com ara agricultura, serveis socials, recursos humans, intervenció, contractació, serveis interns, via pública, ocupació o desenvolupament local, així com la col·laboració entre diferents entitats com Creu Roja, la Cambra de Comerç, el Pacte Ceràmic, Som Part, o l'Escola d'adults.
Al lliurament de diplomes als participants d’aquests cursos formatius que han versat sobre neteja higiènica d'espais, manipulació d'aliments i plataforma elevadora, també han participat la regidora de Polítiques actives d'ocupació, Serveis Socials i Dependència, Esther Meneu, i el tercer tinent d'alcalde, Vicent Granel.
El projecte s'ha centrat en les persones que reben la Renda Valenciana d'Inclusió i, especialment, en el Barri de la Bosca, on s'han destinat molts esforços amb el suport dels 133.000 euros cofinançats per part de la Generalitat i el Fons Social Europeu.
Aquest programa d'innovació social, que s'ha orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat, s'ha estructurat en diverses fases: l'atenció a les persones seleccionades pels Serveis Socials, la conformació dels plans personals d'inserció per a cada participant, els tallers de formació i, finalment, el seguiment que es farà en els pròxims mesos per a conèixer la situació de cada persona perquè el procés d'inserció continue cap avant.
A més, per part de l'Ajuntament s'ha anunciat la posada en marxa des de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, d'un servei d'orientació laboral que començarà a funcionar a partir del pròxim mes de gener i oferirà assessorament per a la busca activa d'ocupació a través de l'ordinador. El servei s'oferirà els dilluns, dimarts i dimecres al matí al CMC la Mercè, i els dijous i divendres, a la Cambra Agrària.