• L'alcaldessa de Borriana, acompanyada per diversos regidors, ha participat en les activitats de l'àmbit educatiu per a commemorar la jornada del 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer; la regidora d'Igualtat, Maria Romero, i altres representants municipals, han participat avui, amb el personal docent i l'alumnat de diversos centres educatius del municipi, en els diferents actes que han organitzat per a commemorar el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Tallers, lectures de manifests, exposicions, treballs artístics i propostes didàctiques i creatives han sigut algunes de les activitats que s'han desenvolupat en els centres, totes elles relacionades amb el 25N, per a fomentar la igualtat, la prevenció i la lluita contra la violència masclista.

Durant la visita, l'alcaldessa ha posat en valor “la implicació de la joventut en la lluita contra la violència de gènere” i ha encoratjat tant els docents com l’alumnat a “continuar emprenent accions preventives, especialment formatives i de sensibilització, per a col·laborar en la formació dels valors que contribuïsquen a promoure la coeducació com a mitjà de previndre la violència de gènere”.

També ha destacat la importància d'aquest tipus d'activitats per a incorporar “com a valors bàsics la lluita contra el sexisme, el masclisme i la violència de gènere”, així com per a “evitar la violència en l'àmbit de la parella entre la joventut i per a fomentar els models socioafectius no violents”.

Safont ha recordat que la violència digital de gènere és l'eix central d'aquest any de la campanya del 25N de l'Ajuntament de Borriana amb el lema #Bloquejaelmasclisme.

Amb aquesta campanya, la Unitat d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana pretén posar damunt la taula la problemàtica que suposa escudar-se en l'anonimat de les xarxes socials o el fet d'estar connectats les 24h en un medi en què sembla que no hi haja els límits que sí que trobem en el pla físic.