• A l'acte oficial de reinauguració han assistit edils del Consistori Municipal i autoritats polítiques entre les quals destaquen l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la Secretària Autonòmica de Cultura, Paula Añó Santiago , el Diputat provincial de Cultura, Alejandro Clausell, junt al regidor de Cultura, Jesús Albiol

 

14-06-2024 (Burriana). Quasi dos centenars de persones visiten el Museu Arqueològic Municipal de Burriana (MAMBU) durant el matí en la seua primera jornada de reobertura. Fins allí, s'han desplaçat nombrosos veïns i veïnes de totes les edats, sumat a la participació de diversos col·legis i instituts de la ciutat, per a conéixer la nova exposició permanent del MAMBU. Es tracta d'un nou concepte de museu i exposició que trenca amb l'estètica anterior gràcies a un nou, original i cridaner disseny i concepte museogràfic.

Durant el matí, ha tingut lloc l'acte oficial de reinauguració del Museu al qual han assistit edils del Consistori Municipal i autoritats polítiques entre les quals destaquen l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la Secretària Autonòmica de Cultura, Paula Añó Santiago , el diputat provincial de Cultura, Alejandro Clausell, al costat junt al regidor de Cultura, Jesús Albiol.

Així, durant la visita la secretària Autonòmica de Cultura, Paula Añó, ha destacat el “esforç de tots els que van fer possible el naixement d'un projecte que ve del segle XIX, es va consolidar en el XX, i està veient un nou renàixer en el XXI. Un Museu que ens ofereix la narració del temps històric de l'ahir, llaurat per la mà humana”. Per part seua, el regidor de Cultura, Jesús Albiol ha convidat “a la ciutadania de Burriana a gaudir d'aquest renovat espai”, i ha afegit que “tant de bo algun xiquet o xiqueta procedent dels nostres centres educatius puga meravellar-se amb aquesta exposició i vulga treballar en el MAMBU en acabar els seus estudis”.