• En el marc del Projecte d'obres de renovació de la xarxa del servei públic d'aigua potable per a 2024, l'Ajuntament de Burriana i Facsa duran a terme la renovació de 4.000 metres lineals de xarxa de distribució i 230 escomeses domiciliàries


Burriana.- (07-07-2024). L'Ajuntament de Burriana ha anunciat la intensificació de les obres de renovació de la xarxa de proveïment d'aigua potable amb l'objectiu d'optimitzar este recurs natural tan valuós. La xarxa de distribució de Burriana, que s'estén al llarg de 180 quilòmetres, abasta el nucli urbà, els poblats marítims i els polígons industrials de la localitat.

 

En el marc del Projecte d'obres de renovació de la xarxa del servei públic d'aigua potable per a 2024, l'Ajuntament de Burriana i Facsa duran a terme la renovació de 4.000 metres lineals de xarxa de distribució i 230 escomeses domiciliàries. Este projecte, que va arrancar al març d'eixe any, ha comptat amb la visita de l'alcalde de la localitat, Jorge Monferrer, el regidor de Via Pública, Mario Trullen, i l'enginyer de camins Municipal, Juan Francisco Martínez, qui van estar acompanyats per Alejandro Boado, responsable del servei de l'empresa concessionària.

 

Cal recordar que des de l'inici del contracte de concessió amb Facsa en 2015, s'han invertit 5,88 milions d'euros en la renovació de la xarxa d'aigua potable. Així, fins a la data, consistori i companyia han renovat 36.600 metres de xarxa de distribució i 2.600 escomeses domiciliàries.

 

Gràcies a estes inversions i esforços continuats, les pèrdues d'aigua en la xarxa de distribució han descendit un 33% en els últims deu anys, la qual cosa equival al consum mig anual de 2.900 vivendes, un 14% del total de vivendes del municipi.

 

La renovació constant de la xarxa de distribució és essencial per a mantindre-la dins del seu període de vida útil i assegurar una correcta eficiència hidràulica que minimitze les pèrdues d'aigua”, ha explicat Boado.

 

L'alcalde per la seua part ha destacat que “esta iniciativa subratlla el compromís de l'Ajuntament de Burriana a continuar invertint en la modernització de les infraestructures d'aigua potable per a garantir un subministrament de qualitat per a tots els ciutadans”.