• L'equip format per Diego, Hilari i Carlos ha aconseguit la victòria del campionat que porta disputant-se des del passat 23 de juny i que ha comptat amb la participació de les millors parelles d'este esport

Burriana.- (07-07-2024). Este matí s'ha disputat la final de la modalitat masculina de “Escala i Corda” Pro 1 de la Copa Diputació de Castelló en el Trinquet Municipal Batiste Viñes de Burriana, organitzada per la Diputació de Castelló junt a la Federació de Pilota Valenciana, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Burriana.

L'equip format per Diego, Hilari i Carlos, ha aconseguit la victòria del campionat contra l'equip format per Salva Palau, Àlvaro G. i Bueno en un 60-55. La competició va iniciar el passat 23 de juny i ha comptat amb la participació de les millors parelles d'este esport.

L'esdeveniment esportiu ha estat cobert per diversos mitjans de comunicació per a poder seguir en directe la partida i ha comptat amb l'assistència de l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, el diputat provincial d'Esports, Iván Sánchez, el regidor d'Esports Fran Capdevila, el vicesecretari de la Federació de Pilota Valenciana, Pedro López, i el membre de la federació, Pepe Mezquita, i el president del Club de Pilota Valenciana, Juan Bautista Rubert, i el director de les Escoles de Pilota de Castelló, Ximo Manzano.

En la multitudinària competició també ha estat present l’“Escoleta de Pilota Valenciana” de Burriana, els participants de la qual han acompanyat als jugadors professionals en la seua presentació prèvia a la partida.

Cal recordar que la “escoleta” municipal, dirigida a xiquets des dels 6 als 12 anys, va iniciar la seua activitat el mes de passat febrer i ha tingut una duració de cinc mesos, en els quals tots els dimarts s'han oferit classes de “Escala i Corda” i altres modalitats de pilota, amb l'objectiu de “cuidar les nostres tradicions i les modalitats esportives que ens diferencien de la resta de territoris d'Espanya. En esta labor, les institucions juguem un paper fonamental”, indica Capdevila.

La celebració d'esta partida professional de “Escala i Corda” s'emmarca dins de l'acord que manté el Consistori junt al Club de Pilota Valenciana i la Federació de Pilota Valenciana per a desenvolupar activitats de pilota en el municipi amb l'objectiu de promocionar i revitalitzar este esport.