• La capital de la Plana Baixa ret homenatge a la seua patrona amb una missa solemne, seguida a la vesprada de la tradicional processó i ofrena de flors pels mariners difunts en la mar.


Burriana.- (16-07-24). Burriana ha viscut este dimarts una jornada plena de fervor i tradició en honor a la seua patrona marinera, la Mare de Déu del Carme. El dia gran ha començat amb una missa solemne a l'Església del Port, per a continuar a la vesprada amb la tradicional processó i l'emotiva eixida a la mar.

 

El port de la capital de la Plana Baixa es va convertir en l'escenari d'un dels esdeveniments més esperats de l'any: la processó marinera. La imatge de la Mare de Déu del Carme va recórrer els carrers del Port de Burriana, seguida per una multitud de persones devotes que van acompanyar amb respecte.

 

En arribar al port pesquer, la imatge va ser embarcada en una de les tradicionals naus on es va retre homenatge als mariners difunts que han perdut la vida pescant en la mar.

 

L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, les Reines Falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà, i les seues Corts d'Honor, així com la corporació municipal, han recordat a qui, amb la seua valentia i dedicació, han contribuït a la història i la vida de la comunitat marinera de Burriana.

 

La processó de la Mare de Déu del Carme és, sense dubte, una de les manifestacions culturals i religioses més arrelades a Burriana, reflectint la profunda connexió de la ciutat amb la mar i les seues gents.