• Així mateix, el 74, 5% dels burrianencs veu positiva la conversió en zona de vianants del cor de la ciutat

  • El 74,1% dels ciutadans de Burriana veuen necessària la seua construcció per a ampliar les places d'estacionament, mentres que el 68,7% afirma que l’utilitzaria per als seus desplaçaments al centre de la localitat


Burriana.- (16-07-24). L'Ajuntament de Burriana ha finalitzat l'estudi demoscòpic sobre la necessitat de construir un pàrquing subterrani en el centre de la ciutat. Este estudi, encarregat per l'equip de Govern a una empresa experta, busca conéixer l'opinió de la població davant l'objectiu de crear una “gran plaça ciutadana”, unint el Pla i la Plaça Major de la localitat, amb la finalitat d'oferir un gran espai al servici de la ciutadania que servisca com a punt de reunió i referència social.

 

Residents en el centre

Entre els resultats més rellevants, es troba que el 81,8% de la població resident en el centre històric de la ciutat considera necessari edificar un nou espai per a l'estacionament de vehicles. En la mateixa línia, el 67,2% dels burrianencs que viuen en el cor de la capital de la Plana Baixa valoren positivament continuar amb la conversió en zona de vianants del centre del municipi.

D'altra banda, l'estudi sobre la viabilitat del pàrquing subterrani també ha assenyalat que la mitat dels enquestats, un 49%, estarien disposats a pagar per una plaça al voltant de 50 euros mensuals, i que en cas de convertir-se en zona de vianants esta zona, el suport a la construcció del nou espai d'aparcament augmentaria fins al 84,4% de la població.

 

Població de Burriana

Així mateix, les enquestes, que han combinat treballs de manera simultània a través de les ferramentes digitals i preguntes a peu de carrer, revelen que 74,5% de la població general de Burriana valora positivament la conversió en zona de vianants del centre històric, el 74,1% dels ciutadans de Burriana veuen necessari la seua construcció per a ampliar les places d'estacionament, mentres que el 68,7% afirma que ho usaria per als seus desplaçaments al centre per a realitzar gestions o compres en els establiments de la zona.

 

Alta densitat de vehicles en episodis puntuals

La futura gran plaça ciutadana, unida a altres conversions en zona de vianants realitzades durant els últims anys en la localitat, provocaria una alta densitat de vehicles a la ciutat durant episodis puntuals i zones específiques del municipi. Així, dins del Pla estratègic de mobilitat a la ciutat, es contempla la construcció del pàrquing subterrani que cobrisca el mateix nombre de places d'aparcament que hi ha ara disponibles per a residents i visitants en la zona del Pla.

 

Cal recordar que l'objectiu del pla estratègic de mobilitat és augmentar substancialment els espais reservats per a estacionar vehicles en la via pública, tant a la ciutat com en la seua zona marítima. Per a això, també s'estan mantenint reunions amb els propietaris de solars en desús, amb l'objectiu de posar-los a la disposició de la ciutadania. La seua finalitat és ampliar les places de pàrquing en el municipi a la disposició de veïns i turistes; i ja s'han fet els primers passos, creant al voltant de 70 noves places d'aparcament en la zona del Grau, així com un solar amb les primeres places entre l'Avinguda del Mediterrani, carrer Oliveres i l'Escullera de Ponent amb motiu de l'augment de l'afluència al litoral del municipi.

 

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudi, ha avançat que “volem una ciutat amable, on les persones siguen les verdaderes protagonistes, i per a això anem apostar per convertir la rotonda del Pla en eixa ‘gran plaça’ ciutadana que servisca de punt de reunió i referència de la societat burrianenca”, mentres que ha argumentat que “les dades de l'estudi confirmen que este equip de Govern camina en la direcció correcta i escolta als seus veïns”. Per la seua part, el regidor d'Urbanisme, Juan Canós, ha explicat que “els ciutadans han sigut clars sobre la futura remodelació del centre i este equip de Govern està compromés a oferir solucions i alternatives als residents del centre, als burrianencs en general i a tots els que ens visiten”.