• El centre educatiu burrianenc, es troba consignat per la Generalitat dins del Pla Edificant i comportarà una inversió total de 22 milions

  • El projecte de finalització d'obres necessita de 8.651.785 euros addicionals per part de Conselleria respecte a la proposta inicial

  • L'IES Jaume I, la situació del qual estava paralitzada fins a la resolució del contracte el mes passat novembre, comptava amb un pressupost original de 13.513.523 euros


Burriana.- (17-07-24). L'Ajuntament de Burriana ha traslladat a la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana el nou projecte de finalització de les obres de l'IES Jaume I que requerirà d'una inversió addicional de 8.651.785 euros al projecte inicial. Este increment econòmic es deu a l'augment dels mòduls de construcció i els costos des que es va adjudicar el projecte el 5 de febrer de 2019.

 

Durant esta setmana, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, junt al regidor d'Educació, Alejandro Clausell, s'han reunit amb la directora de l'IES Jaume I, Regina Rodrigo, i el cap d'estudis dels Cicles Formatius, Vicent Ucher, per a traslladar-los els avanços i els detalls del nou projecte per a la finalització de les obres. Així mateix, Clausell ha informat els grups de l'oposició “per a recuperar el consens en un assumpte tan important com el futur centre educatiu i que milers alumnes abandonen els barracons en el menor temps possible”.

 

El projecte de finalització d'obres ha suposat una inversió de 198.436,10 euros, amb la finalitat de dur a terme la licitació i la represa de les obres pendents després de l'execució parcial, suspensió i resolució del contracte d'obres amb l'empresa adjudicatària. Mentres, el suplement addicional per a estrictament finalitzar les obres serà de 8.453.349,35 euros.

 

Com a novetat en esta proposta arquitectònica, cal destacar la incorporació de plaques fotovoltaiques per a millorar l'eficiència energètica del futur centre educatiu junt a un sistema de recollides d'aigües, que convertiran en una referència a l'IES Jaume I quant a sostenibilitat i compromís mig ambiental.

 

La construcció de l'IES Jaume I va arribar a estar més de 18 mesos paralitzada, i després de diverses reunions entre el consistori de la capital de la Plana Baixa, Conselleria i empresa adjudicatària, el passat 30 de novembre es va aprovar en sessió plenària la resolució definitiva del contracte. Una solució que va aconseguir desbloquejar la situació de paràlisi en la qual es trobava el centre educatiu, sense renunciar a cap de les exigències que els tècnics municipals sostenien, però donant una solució sense arriscar al Consistori a acudir als processos contenciós-administratius que l'empresa concessionària havia imposat contra la resolució de l'ajuntament de denegar la modificació pressupostària.

 

Per la seua part, l'alcalde ha defés que “l'IES Jaume I és una prioritat per a este equip de Govern que des del minut un ha treballat sense descans perquè el nostre alumnat romanga el menor temps possible estudiant en aules prefabricades”. En este sentit, Clausell ha agraït “la predisposició de la Conselleria i l'esforç per part de totes les administracions per a accelerar els processos i reprendre les obres com més prompte millor”.