• Este divendres s'ha celebrat la Junta de Seguretat Local en la qual s'han explicat els detalls de l'operatiu de seguretat que es desplegarà a Burriana durant la celebració del festival

 


Burriana.- (19-07-24). L'Ajuntament de Burriana ha celebrat este divendres la Junta de Seguretat Local amb motiu de l'Arenal Sound, que se celebrarà entre el 30 de juliol i 4 d'agost en la localitat. En la reunió, en la qual han participat l'equip de govern del Consistori, la subdelegació del Govern, representants de les forces i cossos de seguretat i l'organització del festival, s'ha definit l'ampli dispositiu d'emergències que vetlarà durant eixos dies per la seguretat de les persones assistents i la dels veïns.

 

La Junta de Seguretat Local ha comptat amb la presència de l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la subdelegada del Govern, Antonia García, el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz, el regidor de Poblats Marítims, Mario Trullen, a més de comandaments de la Guàrdia Civil, de la Policia Local de Burriana i del Cos Nacional de Policia (Unitat de Seguretat Privada), Policia Autonòmica, del Consorci Provincial de Bombers i de l'organització de l'Arenal Sound.

 

El primer edil de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, després de la celebració de la Junta de Seguretat Local, ha assenyalat que “el treball i compromís conjunt de totes les autoritats per a garantir la seguretat a la nostra ciutat durant el transcurs del festival, tant del públic assistent a l'Arenal Sound com dels ciutadans de Burriana”. Monferrer ha agraït també “l'esforç de tots els implicats que any rere any col·laboren perquè el festival siga un èxit en seguretat”.

 

El dispositiu de seguretat i emergències de l'Arenal Sound 2024, que començarà el 29 de juliol a les 14.00 hores i finalitzarà el 5 d'agost a les 16.00 hores, estarà compost per al voltant de 2.500 efectius pertanyents a la Policia Local, Policia Autonòmica, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Consorci Provincial de Bombers de Castelló i Seguretat Privada. Tots els efectius, de manera coordinada amb el consistori, treballaran per a vetlar per la seguretat del públic assistent, que s'espera que arribe a xifres similars respecte a l'edició de l'any passat amb 60.000 persones diàries.

 

La Policia Local prestarà amb prop de 535 serveis que, a més de realitzar funcions en l'exterior com a vigilància de la venda ambulant i de la seguretat ciutadana, dirigiran l'arribada de 70 autobusos de tota Espanya amb assistents al festival i participaran en les tasques de control de trànsit. Així, col·laboraran en la inspecció del compliment del pla d'acte-protecció al costat de la Policia Autonòmica.

 

La Guàrdia Civil serà el cos de seguretat més ampli amb la previsió de més de 1.500 serveis, entre ells, d'unitats especials com la de Seguretat Ciutadana, la Unitat Antiterrorista, la de Trànsit, la de costa o la dedicada al control de l'espai aeri. Un dispositiu especial que es completarà amb agents de la Policia Nacional i personal de seguretat privada contractada per l'organització del festival.

 

Pel que fa al Consorci Provincial de bombers, el dispositiu serà similar al d'edicions anteriors amb una reguarda itinerant i dos fixos, a més de la Unitat de rescat subaquàtica que es coordinarà amb els serveis de socorrisme del litoral.

 

Per a completar la seguretat de les persones assistents a l'Arenal Sound, s'instal·laran diferents punts violetes amb personal de voluntariat al costat de psicòlogues a la disposició de totes les dones que puguen necessitar ajuda durant els dies de celebració del festival. A part d'altres serveis d'emergència com a Salvament Martítimo.

 

Ampliació de places d'aparcament

 

Com a novetat en l'edició de l'Arenal Sound 2024, l'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria d'Urbanisme i Via Pública, recentment va anunciar l'acord amb l'organització del festival, per a realitzar una ampliació de places d'aparcament destinades a sounders i residents. Estees zones habilitades, estaran en la zona del càmping Malva-rosa, on es crearan una zona per a albergar 2.400 vehicles més, la qual cosa suposa un total de 4.400 destinades als assistents al festival. D'esta manera s'espera millorar la descongestió de trànsit i alleujar la pressió a l'aparcament general de la ciutadania.

 

Des del consistori s'ampliarà, a més, la zona de pàrquing per a residents en la zona marítima amb dues noves parcel·les en Escullera de Ponent. De la mateixa manera, també s'habilitaran dues noves parcel·les enfront del club nàutic, una per a residents i una altra per als clients dels negocis d'hostaleria de la zona portuària amb l'objectiu d'impulsar les reserves en els restaurants locals. Amb estes ampliacions, les persones residents comptaran amb més de 8.000 m² de zones d'aparcament extra respecte a les anteriors edicions del festival.