• Les actuacions en la Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials són la major inversió econòmica d'esta legislatura per part de la capital de la Plana Baixa i pal·liaran les inundacions en el municipi


Burriana.- (23-07-24). L'Ajuntament de Burriana continua avançant en les obres del gran col·lector de la capital de la Plana Baixa, una infraestructura que permetrà alleujar les inundacions que pateix el municipi. Les actuacions, suposen la major inversió econòmica d'esta legislatura per part del consistori, amb una visió a mitjà i llarg termini per al desenvolupament d'una Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials que es construirà durant tres anualitats i que, a la seua fi, haurà suposat un import total pròxim als 3.200.000 euros.

 

Concretament, després de començar les obres de la primera fase i licitar la segona, el consistori ha iniciat durant el mes de maig els treballs d'obertura a la connexió al riu Anna, contractats per un valor de 525.412 euros. Les obres de connexió amb el riu compten amb tubs de formigó de més de 2,3 metres de diàmetre i 3000 kg cadascun.

 

A estes obres cal sumar les contemplades en la segona fase del megaprojecte, que preveuen la connexió dels pous P21 i P19 i la construcció d'un tanc de tempestes que recollirà les aigües de pluja captades pels sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS) i permetrà la seua reutilització.

 

Esta fase del projecte centra les seues actuacions des de la rotonda de la carretera del Grau fins a l'accés a la zona comercial de l'avinguda Tarancón, per a les quals es destinaran al voltant de 663.360 euros. A més, cal afegir per a 2024, la connexió del col·lector al carrer del Barranquet al riu amb una partida de 830.000 euros.

 

Una vegada finalitzada, esta infraestructura serà capaç de recollir les aigües pluvials de tot el nucli urbà per a retornar-les al riu Anna a l'altura dels horts d'oci de Burriana, conformant unes noves infraestructures de vital importància per al desenvolupament de la ciutat que quedaran al servei dels ciutadans per a les següents dècades.

 

Durant la visita per a conéixer els avanços en les obres de primera mà al costat del regidor d'Urbanisme, Juan Canós, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha explicat que estes actuacions “són la major inversió econòmica d'esta legislatura i dotaran a Burriana d'unes infraestructures que permetran evitar les inundacions tant a la ciutat com en la seua zona marítima”. Per part seua, Canós ha valorat que “el gran col·lector de Burriana contínua amb els terminis establits i permetrà pal·liar els danys a la nostra ciutat en els episodis de fortes precipitacions”.