• Les modificacions a les línies de subvencions, a més de donar més temps als interessats, també inclouen a persones jurídiques i simplifiquen els tràmits per a la il·luminació dels habitatges.

 

  • L'equip de Govern ha arribat a un acord amb dos entitats financeres per a oferir als seus clients línies de finançament en condicions més avantatjoses per a posar en valor els habitatges del cor de la ciutat.


Burriana.- (24-07-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Patrimoni dirigida per l'edil Alejandro Clausell i coincidint amb el Dia Internacional del Modernisme, va llançar el mes passat el seu Pla de Recuperació del centre històric de la ciutat. Una línia de subvencions amb la finalitat de rehabilitar i il·luminar façanes, juntament amb actuacions a l'interior de les joies arquitectòniques del cor de la capital de la Plana Baixa, que ara han patit modificacions. Uns canvis, que responen a les demandes de tots els actors implicats, ampliant el termini per a sol·licitar estes ajudes fins al 14 d'agost, incloent-hi les persones jurídiques i simplificant els tràmits referents a la il·luminació de façanes.

Una iniciativa, el termini de la qual per a les ajudes expirava el 31 de juliol, i que, després de les modificacions, permet als interessats dels habitatges històrics de la ciutat disposar de més dies per a optar a les subvencions que serviran per a engalanar i posar en valor les seues façanes.

 

Línia de subvencions

La línia de subvencions posada a la disposició dels propietaris dels immobles amb façanes protegides i persones jurídiques ascendeix a 50.000 euros. La concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, té com a objectiu fomentar la conservació i posar en valor el patrimoni arquitectònic local i especialment els edificis protegits situats en el Conjunt Històric de la ciutat de Burriana.

L'objecte de subvenció seran les inversions que realitzen les persones beneficiàries en treballs de rehabilitació, pintura, il·luminació ornamental o reformes interiors executades sobre els edificis protegits.

 

Il·luminació

Altra de les novetats que ofereix la iniciativa, ara modificada, és que els propietaris i les comunitats de veïns d'immobles protegits inclosos en el Conjunt Històric de Burriana que estiguen interessats a instal·lar il·luminació ornamental en els seus façanes, han de saber que una vegada estiga en funcionament, si així ho consideren, podran connectar-la a la il·luminació pública general i per consegüent, no tindrà cost en la seua la factura de la llum. Després de la recent modificació, realitzada per l'equip de Govern, els tràmits necessaris per a la il·luminació ornamental se simplifiquen i es redueixen els costos d'instal·lació.

 

Acord amb entitats financeres 

La regidoria de Patrimoni, després de reunir-se amb diverses entitats del sector financer de la capital de la Plana Baixa, ha aconseguit un acord amb dos d'elles, Ibercaja i Caixa Rural, per a oferir als seus clients línies de finançament en condicions més avantatjoses amb la finalitat de posar en valor els habitatges del cor de la ciutat en nom de l'interés general de Burriana.

 

Propietaris

Cal recordar, que des del consistori també es va remetre una carta informativa sobre els avantatges de posar en valor estes propietats i es va celebrar una reunió en el Saló de Plens de l'ajuntament amb tots aquells interessats. En l'actualitat, molts d'estos habitatges, es troben tancats i en desús, per la qual cosa “hem pretés seduir i convéncer aquells propietaris que han participat de les reunions mostrant interés a retornar l'esplendor a una part molt important de la nostra història i patrimoni”, ha detallat el regidor de Patrimoni, Alejandro Clausell.

 

Ciutat de Museus

 

L'objectiu últim del Pla de Recuperació del centre històric és posar en marxa el museu modernista a l'aire lliure, dins d'una estratègia global de convertir a Burriana en una “Ciutat de Museus”. I, de la mateixa manera, evitar el declivi que pateixen moltes urbs en la seua zona més cèntrica a causa de la deterioració i abandó dels immobles.

“Volem crear un passeig i un trajecte a la disposició de veïns i turistes que oferisca una experiència única a la província, i en esta línia continuem treballant des del consistori amb les recents modificacions ampliant el termini als interessats, incloent-hi les persones jurídiques i simplificant els tràmits i reduir costos en la il·luminació”, ha explicat Clausell.