• El PMP garantirà la vigilància, seguretat, sanitat i neteja enfront d'urgències com a incendis, allaus de persones, colps de calor o altres successos que puguen ocorrer en el macro esdeveniment


Burriana.- (30-07-24). L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz, el regidor de Poblats Marítims i Via Pública, Mario Trullen, la regidora de Sanitat, Isabel Monfort, l'intendent de la Policia Local, Raúl Amat i la Tècnic d'Emergències i Protecció Civil, Montserrat Rodríguez, han presidit la constitució del Lloc de Comandament Preventiu (PMP) de l'Arenal Sound 2024 este matí en la zona del festival. Este dispositiu tindrà un seguiment diari fins al 5 d'agost amb l'objectiu de previndre possibles emergències que podrien derivar d'un macro esdeveniment que reuneix desenes de milers de joves al dia.

 

Emergències de la Generalitat, comandaments de la Policia Autonòmica, Bombers i Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, juntament amb responsables de l'organització i del consistori han assistit a l'acte de constitució del PMP i, seguint amb el que s'estableix, després de constatar i revisar els recursos operatius, s'ha realitzat una primera visita a les zones de descans i al recinte de concerts del festival per a corroborar les diferents àrees i comprovar que es compleixen totes les mesures de protecció d'emergències: distàncies de seguretat en corredors, així com entrades i eixides d'emergència que permeten l'accés als cossos de salvaments, entre ells bombers i ambulàncies.

 

A més, s'ha efectuat un repàs dels llocs sanitaris, així com dels dispositius de control d'aforament i punts d'aigua per a comprovar que es compleixen les mesures sanitàries. Així mateix, han visitat els Punts Violeta, espais de visibilització per a informar, atendre i previndre possibles agressions sexuals.

 

En la seua visita, el primer edil ha volgut assenyalar que “organitzem este Lloc de Comandament Preventiu per a assegurar-nos de comptar amb mesures eficaces les 24 hores del dia davant els possibles imprevistos o urgències que puguen sorgir durant el festival”. Destaca, a més, que “coordinarem totes les accions necessàries de manera eficaç i amb un equip multidisciplinari per a salvaguardar la integritat d'assistents, artistes, personal i entorn en general”.