• 74 persones s'han inscrit en tallers de competència digitals, 23 en formació turística i 41 en poda de cítrics


Burriana.- (30-07-2024). El Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics aposta per la formació mitjançant 14 tallers a Burriana que s'han realitzat des de gener a juliol de 2024. En el que portem d'any, 138 persones s'han inscrit en els tallers: 74 en competències digitals, 23 en turisme i 41 en poda de cítrics. Suni Fandos, regidora de l'Ajuntament de Burriana de Polítiques Actives d'Ocupació, explica que “són cursos gratuïts adaptats a les necessitats dels burrianencs i l'economia de la ciutat que busquen millorar les competències de les persones candidates a llocs de treball en la capital de la Plana Baixa o en els seus voltants”.

 

Els tallers de competències digitals abasten coneixements sobre intel·ligència artificial, processadors de text, certificat digital, informàtica bàsica i màrqueting digital. El president del Pacte, Pablo Delgado, apunta que “estes habilitats són essencials per a comptar amb un perfil actualitzat en la busca de treball; és per això que, des del pacte, del qual l'Ajuntament de Burriana forma part, facilita estos cursos en la seua mateixa localitat, sense que hagen de desplaçar-se. És el nostre objectiu poder facilitar a la ciutadania l'accés al mercat laboral”, i afig que “per a això, com sempre, volem conéixer les realitats polítiques, socials i econòmiques de cada municipi, per a ajustar els serveis que li anem proporcionant a la ciutadania. Burriana és l'exemple que, encara que el sector ceràmic no és el predominant, sí que pot estar consorciada i aprofitar els servicis que oferim, buscant entre totes i tots alternatives que s'ajusten a les seues necessitats”.

 

Durant el mes de juliol, s'està impartint la tercera edició del taller “Desarrolla turismo”, amb el qual millorar les habilitats socials. A més, el consorci està estudiant oferir un taller de maneig de maquinària agrícola en els pròxims mesos.

 

A ells cal sumar els tallers de poda de cítrics i competències digitals que es continuaran impartint de forma regular fins a finals d'any. Fandos afirma que “adaptem i actualitzem cada formació contínuament per a donar resposta a les necessitats de la nostra ciutadania i que els siga realment útil”.