• L'emblemàtic edifici de la capital de la Plana Baixa que acull actes multitudinaris pateix filtracions que danyen les butaques i l'escenari


Burriana.- (03-08-24). L'Ajuntament de Burriana ha inclòs dins de la modificació de crèdit realitzada el mes de juliol passat per valor d'1.367.255 euros, una partida de 15.000 euros per a realitzar un estudi que permeta rehabilitar i reparar la coberta del Centre Municipal de Cultura "La Mercé" (CMC). Un projecte que inicia els primers tràmits i que es farà amb la col·laboració i coordinació de les regidories Patrimoni i Urbanisme, dels edils Alejandro Clausell i Juan Canós respectivament.

 

La voluntat de l'equip de Govern és preparar un projecte i un estudi arquitectònic capaç de donar una solució definitiva a unes filtracions que venen produint-se durant els últims anys. Per això, actualment l'emblemàtic edifici de la capital de la Plana Baixa, que acull actes multitudinaris i de la rellevància de representacions teatrals, musicals, festivals, representacions escolars, gales de l'esport, actes fallers, lliuraments de premis o exposicions, necessita d'actuacions urgents per a pal·liar les goteres que danyen les butaques i l'escenari.

 

El Centre Municipal de Cultura Mercé de Burriana està situat en el que fora convent de Mercé, albergant en les seues instal·lacions la Biblioteca Pública Municipal, el Museu Arqueològic comarcal de la Plana Baixa, dos sales d'exposicions, una sala d'audicions i conferències i un jardí on es mostren algunes peces arqueològiques.

 

En referència al CMC, el regidor de Patrimoni ha destacat “l'esforç econòmic que està realitzant este equip de Govern per portar un correcte manteniment dels edificis públics”, qui ha criticat que “es perdera una important subvenció per a reparar esta coberta i que la majoria d'immobles de titularitat municipal els hàgem heretat amb goteres requereixen d'importants inversions”. Per part seua, el regidor d'Urbanisme ha explicat que “el projecte per a rehabilitar i reparar la coberta de l'antic convent hem d'abordar-lo amb la perspectiva d'aprofitar els pròxims fons europeus. L'estudi tècnic previ ens aportarà les possibles solucions tècniques per a la coberta de la Casa de la Cultura amb el màxim rigor”.