• Les actuacions han inclòs unes primeres labors d'apuntalament seguides de tasques d'impermeabilització i condicionament de les instal·lacions municipals, tancades per risc de solsida


Burriana.- (03-08-24). L'Ajuntament de Burriana ha conclòs les obres de rehabilitació de l'arxiu municipal, que va ser tancat al març a causa del risc d’esfondrament. Les obres inicials han inclòs labors d'apuntalament per a assegurar l'estructura de l'edifici. Ara, s'han completat els treballs d'impermeabilització i condicionament necessaris per a garantir la seua seguretat i funcionalitat.


Les dependències municipals, situades al carrer Sant Cristòfol, van ser clausurades després d'un informe tècnic que recomanava impedir l'entrada de persones i realitzar apuntalaments urgents en les àrees més afectades per les filtracions d'aigua. L'edifici de tres plantes, que es troba dins del Pla Especial del Conjunt Històric de Burriana, presentava danys significatius en la seua estructura porticada.

 
La inspecció, sol·licitada per l'equip de govern, va revelar el despreniment del recobriment ceràmic de les biguetes, deixant el ferro oxidat exposat a causa de les contínues filtracions d'aigua en els últims anys. També es van detectar danys similars en un altre pati i en els banys dels pisos superiors, així com una bigueta afectada.


L'edifici, que data de 1965, s'utilitzava com a arxiu municipal fins a la seua clausura. La falta de manteniment adequat en els últims anys ha portat a la necessitat de precintar l'immoble i suspendre el seu ús immediat.

 

Sobre este tema, el regidor de Patrimoni, Alejandro Clausell ha valorat “l'esforç econòmic que està destinant l'equip de govern degut la falta de manteniment de la immensa majoria d'edificis públics de Burriana durant els últims anys”. Clausell, a més, ha indicat que “després d’estes reparacions minucioses durant els últims mesos, l'arxiu municipal està llest per a reprendre la seua activitat”.