• El consistori de la capital de la Plana Baixa ha rebut un total de 18 sol·licituds respecte a les dos registrades l'any passat


Burriana.- (16-08-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Patrimoni, ha celebrat l'èxit de la convocatòria del Pla de Recuperació del Centre històric de la ciutat, el termini de sol·licituds de la qual ha conclòs esta setmana. La resposta ha comptat amb un increment notable en el nombre de sol·licituds rebudes, que s'ha incrementat a 18 respecte a tan sols dos registrades l'any passat. Una iniciativa, el termini de la qual per a les ajudes expirava el 31 de juliol, i que, després de les modificacions, va permetre a les persones interessades dels habitatges històrics de la ciutat disposar de més dies per a optar a les subvencions que serviran per a engalanar i posar en valor les seues façanes.


Este pla d'ajudes, dotat amb 50.000 euros, té com a objectiu la rehabilitació i il·luminació de façanes, així com la realització d'actuacions a l'interior de les joies arquitectòniques del cor de la capital de la Plana Baixa. Es tracta d'una iniciativa destinada a propietaris d'immobles amb façanes protegides i persones jurídiques, en un esforç per conservar i posar en valor el patrimoni arquitectònic local, especialment en els edificis protegits del conjunt històric de la ciutat.


En els pròxims dies, es procedirà a verificar que tots els sol·licitants complisquen amb els requisits establits en la convocatòria. A més, es convocarà una reunió per a revisar que tota la documentació estiga en regla i realitzar l'exposició pública dels documents necessaris. Posteriorment, es durà a terme la valoració dels projectes per a la concessió de les subvencions, en règim de concurrència competitiva.

El regidor de Patrimoni, Alejandro Clausell, ha reafirmat
“el treball de l'equip de govern amb la preservació del patrimoni arquitectònic local” i agraeix a tots els participants “la seua implicació en este projecte que busca realçar la bellesa i el valor històric del barri antic de la ciutat”.