• Esta acció, finançada mitjançant una subvenció atorgada per la Conselleria permetrà una regeneració més saludable de la vegetació, facilitant el creixement de noves espècies i millorant la biodiversitat de la zona


Burriana.- (01-09-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha iniciat actuacions de millora ambiental en el paratge natural del Clot de la Mare de Déu amb la neteja i abatiment de 26 oms i xops morts. Esta acció, finançada mitjançant una subvenció atorgada per la Conselleria de Justícia i Interior a ajuntaments de la Comunitat Valenciana amb el Pla Local de Prevenció d'Incendis forestals, és una important ajuda en el compromís de l'equip de Govern amb la protecció del medi ambient i la seguretat dels espais naturals del municipi.


La regidora de Medi Ambient, Noelia Peris ha subratllat la rellevància d'este projecte, explicant que "la retirada d'estos arbres morts és essencial no sols per a millorar l'estètica del Clot de la Mare de Déu, sinó també per a previndre possibles riscos d'incendis i garantir la seguretat dels visitants". Esta intervenció respon a la necessitat de mantindre en bon estat de conservació els nostres espais verds i reduir els perills associats a la vegetació seca i morta, especialment en una zona que, “pel seu valor ecològic, mereix especial atenció”, ha detallat la regidora.


El projecte s'està duent a terme amb totes les garanties ambientals, respectant la flora i fauna local. L'eliminació dels arbres morts permetrà també una regeneració més saludable de la vegetació, facilitant el creixement de noves espècies i millorant la biodiversitat de la zona.

La subvenció atorgada per la Conselleria de Justícia i Interior a l'ajuntament de la capital de la Plana Baixa per a la Prevenció d'Incendis Forestals és un suport fonamental per a poder executar este tipus d'accions. “Des de l'Ajuntament, agraïm esta col·laboració, que ens permet continuar treballant per un entorn més segur i sostenible”, ha valorat Peris, qui ha destacat que "este tipus d'intervencions formen part d'una estratègia més àmplia de preservació i millora de l'entorn natural de Burriana, en la qual continuem treballant permanentment.”