• El consistori de la capital de la Plana Baixa ha anunciat la seua participació en la reconeguda iniciativa europea que té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la importància de la neteja de platges i riberes


Burriana.- (02-09-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Medi Ambient, i en col·laboració amb Europe Direct Castelló, ha anunciat la seua participació en la reconeguda iniciativa europea #EUBeachCleanup, reafirmant el seu compromís amb la protecció del medi ambient i la sostenibilitat. Esta campanya, organitzada anualment per la Unió Europea en col·laboració amb les Nacions Unides, té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la importància de la neteja de platges i riberes en el marc del Dia Internacional de Neteja de Platges, que se celebra el 21 de setembre.

 

Per això, el dissabte 14 de setembre, i gràcies a l'esforç conjunt del consistori, el club Arenal Surf de Burriana, que engloba als practicants de surf i paddle-surf, i el Club Windsurf Burriana, es durà a terme una jornada de neteja de residus a les platges, abastant tant la ribera com el fons marí. Este esdeveniment té com a objectiu retirar plàstics, xarxes, i altres deixalles que afecten el nostre ecosistema costaner. A més de la neteja, es realitzaran activitats de conscienciació per a educar sobre la importància de reduir l'ús de plàstics i com cada xicoteta acció pot contribuir a un entorn més saludable i sostenible. Esta iniciativa és una oportunitat per a fomentar la preservació de les nostres platges, assegurant que continuen sent un espai natural segur i net per a les generacions futures.

 

En 2023, la campanya #EUBeachCleanup va comptar amb la participació de 45,700 persones en 555 esdeveniments celebrats en 44 països de tots els continents habitats. Estes neteges són fonamentals per a avançar en múltiples Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, abordant la degradació ambiental, promovent un consum i una producció sostenibles, protegint la biodiversitat, millorant la salut pública i fomentant el compromís i la col·laboració comunitària.

 

La regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, ha destacat la importància d'esta participació "les nostres platges són un tresor natural que hem de preservar per a les generacions futures. Iniciatives com esta no sols ens permeten actuar directa-ment en la conservació del nostre entorn, sinó que també són essencials per a conscienciar a la ciutadania sobre l'impacte dels nostres hàbits en el medi marí.”