• El consistori presenta una mostra que posa en valor una tradició artesanal que connecta generacions i enforteix la identitat cultural de la capital de la Plana Baixa


Burriana.- (02-09-24). L'Ajuntament de Burriana ha inaugurat l'exposició de treballs realitzats per l'alumnat de boixets i pintura del Centre Social de Caixa Rural Burriana. L'exposició, que s'ha inaugurat hui, estarà oberta fins al final de les Festes de la Misericòrdia, el pròxim 8 de setembre.

 

L'encaix de boixets és una tècnica artesanal de gran tradició en la nostra cultura, que consisteix a entrellaçar fils sobre un coixí o coixinet utilitzant xicotets pals anomenats boixets. Esta tècnica permet la creació de delicats encaixos i brodats, demostrant l'habilitat i paciència dels qui la practiquen. A Burriana, esta tradició continua viva gràcies al treball de les boixeres, que es reuneixen de dilluns a divendres en la seu de Caixa Rural per a compartir la seua passió per este art.

 

Les boixeres també participen activament en les trobades que se celebren en diferents pobles de la província. En estes jornades, porten la feina de casa i gaudeixen d'un dia de convivència amb altres artesanes de la província, enfortint així els llaços entre les diferents comunitats i preservant esta valuosa tradició.

 

La regidora de Serveis Socials, Isabel Monfort, ha destacat la importància de mantindre vives estes tradicions, “l'encaix de boixets és molt més que un passatemps; és una expressió cultural que connecta generacions i ens recorda la riquesa del nostre patrimoni.” Monfort, a més, ha afegit que “la dedicació de les boixeres de Borriana és un exemple de com l'art i la tradició poden unir-se per a crear una cosa verdaderament especial”. A l'acte, ha acudit l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, al costat d'altres membres de l'equip de Govern.