• El consistori reforça el seu compromís amb unes Festes de la Misericòrdia segures, habilitant un espai de prevenció d'abusos sexuals i agressions sexistes.


Burriana.- (03-09-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha posat en marxa un Punt Violeta en el lateral del Centre Municipal de Cultura La Mercé, com a part de les mesures preventives per a vetlar per la seguretat durant les Festes de la Misericòrdia. Este punt, operatiu des de l'inici de festes el dia 30 d'agost, permaneixerà obert el divendres 6 de setembre de 20.00 a 01.00 hores i el dissabte 7 de setembre de 20.00 a 02.00 hores.

 

El flux constant de persones que han visitat este espai ha posat de manifest la conscienciació i responsabilitat compartida per la ciutadania de Burriana, que no sols ha donat suport a la iniciativa, sinó que ha aprofitat l'oportunitat per a informar-se i compartir coneixements que reforcen un ambient festiu segur i respectuós.

 

Els Punts Violetes són espais d'informació, sensibilització i suport a les víctimes d'abusos sexuals i agressions sexistes. En un entorn festiu, on l'aglomeració de persones i el consum d'alcohol poden incrementar el risc d'incidents, la presència d'estos punts resulta essencial per a previndre i actuar davant qualsevol situació de violència sexista.

 

La regidora de Serveis Socials, Isabel Monfort, ha destacat la rellevància d'esta iniciativa, afirmant que “el nostre objectiu és que tot el món puga disfrutar de les Festes de la Misericòrdia amb tranquil·litat i seguretat.” Monfort, afig, a més que “el Punt Violeta és un recurs fonamental per a previndre qualsevol tipus d'agressió sexista i per a oferir assistència immediata als qui la necessiten