• El consistori de la capital de la Plana Baixa iniciarà esta formació per a millorar la convivència i el benestar caní a la ciutat


Burriana.- (05-09-24). Amb l'objectiu de millorar la convivència entre els propietaris de gossos i la resta de la ciutadania, l'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Família, ha organitzat el curs "Buen Ciudadano Canino en Familia". Esta iniciativa, que començarà el 5 d'octubre, està dirigida a amos de gossos que desitgen adquirir coneixements bàsics sobre l'educació canina tant dins de la llar com en l'entorn urbà.


Un dels principals problemes en la conducta dels gossos sorgeix quan se'ls tracta com si foren persones, ja siga com a fills, nets o altres membres de la família. Esta humanització pot generar comportaments inadequats i problemes de convivència. En este curs, s'abordaran pautes essencials per a evitar estos problemes, promovent així una millor convivència amb tota la ciutadania i prevenint conductes problemàtiques en el futur.


El curs tractarà temes fonamentals com el comportament adequat, pautes d'alimentació, i consells per a un bon passeig tant amb cadells com amb gossos adults. A més, s'impartiran nocions de legislació, sanitat i maneig en el nucli urbà, atorgant als propietaris una formació integral per a la correcta gestió de les seues mascotes.
El curs serà impartit per un educador expert de l'empresa especialitzada en educació i la cura de gossos Argos, conegut pel seu treball en l'ensinistrament del gos policia de Burriana, qui estarà disponible per a resoldre dubtes i oferir consells personalitzats. Les sessions es realitzaran els dissabtes, de 10.00 a 11.30, en el Casal Jove, amb un mínim de cinc sessions per a grups reduïts d'un màxim de 10 gossos per grup.


Les inscripcions estaran obertes fins el pròxim 25 de setembre, que s'ampliarà segons demanda. És fonamental que els gossos estiguen correctament identificats amb passaport i xip, i que compten amb la cartilla de vacunació al dia i la desparasitación certificada per personal veterinari. Esta mesura busca assegurar que tots els animals participants complisquen amb els requisits de salut i benestar, garantint un entorn segur per a tots.

La regidora de Família, Beatriz Conejero, ha subratllat la importància d'esta mena d'iniciatives ja que “conscienciar als propietaris sobre el bon comportament caní en l'entorn urbà és fonamental per a assegurar una convivència harmònica entre tots els ciutadans.” Conejero, afig, a més, que “volem que Burriana siga un exemple de respecte i responsabilitat en la cura dels animals, i este curs és un pas crucial per a aconseguir-lo".