• El consistori ha oferit un dia sencer amb tallers creatius, cercaviles, i experiències educatives en el marc de les seues festes patronals


Burriana.- (05-09-24).  L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Festes, ha organitzat una jornada repleta d'activitats infantils per a oferir als més xicotets una programació variada i educativa, dins de les Festes de la Misericòrdia.


Des de primeres hores del matí, el carrer Major ha acollit dos activitats destacades. El concurs infantil de dibuix taurí de grans dimensions amb clarions de colors ha permés als xiquets expressar la seua creativitat en un entorn lúdic. Al mateix temps, s’ha dut a terme un taller de divises.


A les 19.00 de la vesprada, la diversió ha continuat amb la cercavila taurina infantil, que iha inclòs quatre tancaments i un concurs d’esquivaments en el recinte dels cadafals. Esta activitat ha sigut un dels moments més emocionants del dia, oferint als més xicotets l'oportunitat de participar en una versió segura i adaptada dels tradicionals actes taurins.

La jornada ha conclòs en la Plaça Major, on a les 22.30 hores s’ha dut a terme un taller infantil de emboladors. Els xiquets han aprés a crear les boles de embolar i a conéixer els diferents aparells necessaris per a esta tasca. Finalment, a les 23.00 hores, ha tingut lloc la "Maraya Xiqui", un esdeveniment en el qual quatre carretons embolats rhan recorregut el Pla, oferint una experiència única per als més xicotets.


La regidora de Festes, Paloma Boix, ha destacat la importància d'estes activitats “és fonamental que les festes de Burriana oferisquen espais i moments dedicats als més xicotets. Volem que els xiquets no sols disfruten, sinó que també aprenguen i se senten part de les nostres tradicions.” Boix ha afegit, a més, que “estes activitats són una manera d'inculcar als nostres infants el valor dels nostres costums des d'una edat primerenca, en un ambient segur i divertit”.