Burriana.- (06-09-24). L'Ajuntament de Burriana ha anunciat l'arribada de l'exposició itinerant "Maria Ibars, un paisatge de paraules. Escriure i viure a l'ombra del Montgó" al Mercat Municipal de la capital de la Plana Baixa. Esta mostra, organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), ofereix una profunda exploració de la vida i obra de la destacada escriptora Maria Ibars, “Escriptora de l'Any 2024” de l'AVL, nascuda a València i estretament vinculada a Dénia.


L'exposició està composta per dotze panells que detallen la trajectòria literària i personal de Ibars, una figura clau en la literatura valenciana. Els panells ofereixen una radiografia de l'impacte del seu treball, així com la seua connexió amb el paisatge i la cultura de la regió, especialment baix la influència del Montgó, element recurrent en la seua obra.

La mostra estarà oberta al públic des del dijous 5 fins al dimecres 11 de setembre, en les instal·lacions del Mercat Municipal, on residents i visitants podran descobrir este valuós recorregut per la vida d'una escriptora que ha deixat una gran petjada en la nostra cultura literària.