• Esta trobada posa en manifest la germanor entre totes dos ciutats després de la visita de prop de 1.000 burrianencs a les Fogueres de Sant Joan d'Alacant.

 


Burriana.- (06-09-24). La jornada festiva a Burriana en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia, ha comptat amb un visitant especial. L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha visitat la ciutat durant les Festes de la Misericòrdia, acompanyat per la Bellea del Foc i les seues dames d'honor. Esta visita, la primera d'un alcalde d'Alacant a la capital de la Plana Baixa durant els seus festejos, ha sigut un pas important en la reafirmació de la germanor entre totes dos ciutats, especialment després de la participació de prop de 1.000 burrianencs en les Fogueres de Sant Joan d'Alacant enguany, a més de ser la primera ocasió en la qual un alcalde de Burriana formava part de l'ofrena a la Verge del Remei.

La jornada ha començat amb un recorregut per la Fonda del Vi i la Tapa, un dels punts de referència gastronòmics més destacats durant les festes en la capital de la Plana Baixa. L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha acompanyat a Barcala en esta visita, a la qual s'ha sumat també el president de la Federació de Fogueres d'Alacant, David Olivares, al costat de diversos membres de l'equip de govern local. Este espai culinari, tradicional en les festes, ha sigut un lloc idoni per a destacar l'intercanvi cultural i gastronòmic entre les ciutats.

Més tard, Barcala ha visitat l'Ajuntament de Burriana, on ha signat en el llibre d'honor de la ciutat, un gest simbòlic que enforteix el vincle entre Burriana i Alacant. Este acte no sols celebra la visita de l'alcalde alacantí, sinó que també reafirma la germanor entre les dos ciutats, que ha quedat palesa en els últims mesos. Posteriorment, la delegació alacantina ha gaudit de les activitats taurines pròpies de les Festes de la Misericòrdia.

 

El primer edil de Burriana ha destacat que “esta trobada simbolitza el desig de Burriana i Alacant de continuar estrenyent llaços, consolidant així una relació històrica que posa de manifest la unitat entre estes ciutats entorn de les seues festes i tradicions.”