• Esta iniciativa del Museu Arqueològic Municipal, que s'emmarca dins del projecte “Burriana, ciutat de museus” de la regidoria de Cultura, té com a objectiu fer més accessible la cultura i el patrimoni a la ciutadania i visitants de la capital de la Plana Baixa

 

08-09-24 (Burriana). El “Museu Obert” de Burriana és una iniciativa de la regidoria de Cultura i el Museu Arqueològic Municipal de Burriana (MAMBU) per a portar el patrimoni cultural a les diferents dependències municipals repartides per la ciutat, amb l'objectiu de fer la cultura i el patrimoni de Burriana més accessible a la població i al turisme.

 

Les primeres intervencions ja poden veure's a l'ajuntament, en el CMC LA Mercé, en l'oficina de Turisme, a la Biblioteca Municipal, en el CMA Rafael Martí de Viciana, i en la Piscina Municipal (SME). La segona fase del projecte contemplarà edificis com el Teatre Payà i la comissaria de policia, i és possible que es projecte una tercera fase en el futur.

 

“Les peces triades per a exposar-se en el projecte del Museu Obert de Burriana no formen part de l'exposició permanent del museu, però que per les seues qualitats mereixen veure la llum i ser posades en valor”, ha explicat el regidor de Cultura, Jesús Albiol, qui ha detallat que “per primera vegada a la nostra ciutat, el museu ix al carrer a la trobada dels veïns, perquè el patrimoni cultural forme part de la quotidianitat dels ciutadans i visitants”.